Broken Bells: Broken Bells

Der er ikke noget nyt under solen på Broken Bells’ debutalbum, der dermed heller ikke er den åbenbaring som mange måske havde håbet. James Mercer og Brian ’Danger Mouse’ Burton har dog begået et popalbum, der tåler utallige gennemlytninger uden at vellyden bliver for meget og melodierne for simple.

cover-brokenbells-brokenbells-2010-300x300

37 minutters vellyd fra et umage par

Broken Bells er et musikalsk samarbejde mellem The Shins’ frontmand James Mercer og Brian ‘Danger Mouse’ Burton som de fleste nok kender for hans medvirken i Gnarls Barkley, der storhittede med ”Crazy” tilbage i 2006. Sine åbenlyse kvaliteter til trods, så bliver det nye projekt (som i øvrigt blev født på Roskilde Festivalen i 2004) helt sikkert ikke et lige så stort hit, men mindre kan bestemt også gøre det.

Broken Bells er 37 minutter fyldt med vellyd. Gode melodier, varm electronica og klassiske håndspillede instrumenter. Det er pop når det er rigtig godt og de to musikere lader til at nyde hinandens selskab. Desværre nyder de det måske lidt for meget. For skal man klandre resultatet for noget, så er det, at det hele bliver lidt for glat – både melodier og produktion – og det er egentligt lidt underligt når nu de to kommer fra så forskellige verdener som de gør. Men et midtsøgende kompromis er hvad det er.

Det kan der altså også komme rigtig gode numre ud af! Lyt fx til første single ”The High Road” og ”October”, der begge står som albummets to højdepunkter. Det er popmusik når det er bedst! Og på trods af at melodierne er simpelt opbygget uden nogen overraskelser overhovedet, så er de bygget op lag for lag og med masser af vokale harmonier, så der er hele tiden noget nyt at opdage i de enkelte sange.

Der er ikke noget nyt under solen på Broken Bells’ debutalbum, der dermed heller ikke er den åbenbaring som mange måske havde håbet. James Mercer og Brian ’Danger Mouse’ Burton har dog begået et popalbum, der tåler utallige gennemlytninger uden at vellyden bliver for meget og melodierne for simple. Og det siger ikke så lidt.

More from Carsten Fjølner
Sigur Ros’ sanger udgiver album med kæresten
Sigur Ros’ sanger, med det for danske tunger vanskelige navn Jón Þór...
Read More
0 replies on “Broken Bells: Broken Bells”