The Jayhawks udgiver for første gang deres debut på cd

thejayhawks-presse1992-565x377

Da The Jayhawks udgav deres selvbetitlede debutalbum helt tilbage i 1986 lød de som en blanding mellem Gram Parsons og Tim Hardin, og bandet blev senere et foregangsband indenfor den alternative country. Bandet bestod på det tidspunkt af Mark Olson (vokal/guitar), Gary Louris (lead guitar/vokal), Marc Perlman (bas) og Norm Rogers (trommer). I Olson og Louris havde de et sangskriverpar, der var på højde med det som det lidt senere foregangsband Uncle Tupelo havde i Jeff Tweedy (Wilco) og Jay Farrar (Son Volt). Tweedy og Louris skulle senere blive en del af projektet Golden Smog, der vel godt kan betegnes som en roots rock supergruppe.

The Jayhawks’ debut udkom oprindeligt kun i 2000 vinyler, og det har derfor været for de få at eje albummet. Hvorfor det ikke er blevet genudgivet tidligere er ikke til at sige, men nu bliver The Jayhawks endelig allemandseje. Albummet bliver nemlig genudgivet på vinyl og udkommer for første gang på cd den 18. maj via Lost Highway. Albummet kommer til at indeholde en otte siders booklet med fotos fra indspilningsperioden og et essay skrevet af medstifter Mark Olson om albumproducer og bandets senere manager Charlie Pine.

Olson forlad bandet efter Tomorrow the Green Grass (1995) og efter endnu 3 albums skulle Rainy Day Music (2003) – bandets syvende – vise sig at blive bandets sidste. Både Mark Olson og Gary Louris har siden udgivet soloalbums.

Har man brug for en lille Jayhawks-reminder, eller kender man dem ikke, så tjek nedenstående videoer:

”Waiting For the Sun” fra Hollywood Town Hall (1992). Læg mærke til ligheden i introen mellem dette nummer og Tom Pettys “Mary Janes Last Dance”, der udkom året efter – og som Red Hot Chili Peppers i øvrigt blev beskyldt for at have plagieret på nummeret “Danni California”:

“Crowded in the Wings” fra Hollywood Town Hall (1992):

“Blue” fra Tomorrow the Green Grass (1995):

“Save it for a Rainy Day” fra Rainy Day Music (2003):

More from Carsten Fjølner
Sufjan Stevens udgiver EP
Som et lyn fra en klar himmel udsendte Asthmatic Kitty Records i...
Read More
0 replies on “The Jayhawks udgiver for første gang deres debut på cd”