Admiral Radley: I Heart California

Admiral Radley lyder snarere som en split-cd mellem Grandaddy og Earlymart. Havde man forventet, at Admiral Radley ville få musikken til at gå op i en højere enhed vil man blive skuffet, men er man bare glad for Grandaddy og Earlymart og vil man gerne have mere af dem, så er der bestemt en masse at hente på I Heart California.

Earlimart + Grandaddy = Admiral Radley

Grandaddys Jason Lytle og Aaron Burtch har slået pjalterne sammen med Earlimarts Aaron Espinoza og Aranna Murray og dannet gruppen Admiral Radley. Musikken er primært pæn mid-tempo pop med små afstikkere til musik med lidt mere gang i som fx electrorockeren ”I’m All Fucked on Beer”, der dog stikker alt for meget ud i forhold til helheden. Kender man Earlimart og Grandaddy, så lyder Admiral Radley faktisk præcist som man ville have forventet at et samarbejde mellem de to bands ville lyde. De sange som Jason Lytle synger, kunne ligeså godt have været at finde på et Grandaddy-album, eller på hans soloalbum fra sidste år – om end der nok er noget mere guitar med når han folder sig ud med Admiral Radley. Det samme kan siges om de sange, hvor medlemmerne fra Earlimart står bag mikrofonen.

Men det gør slet ikke noget! For selvom albummet ikke hænger lige godt sammen hele vejen igennem, så er det tydeligt, at de fire venner med sin legesyge tilgang til musikken har hygget sig under indspilningerne. Og at de ikke er gået efter at lave et konsistent værk gør det ikke mindre interessant at lytte til. Og man kan være helt rolig, selvom det er en flok venner, der er samlet i et studie, så bliver projektet taget seriøst.

Åbneren og titelnummeret ”I Heart California” er klassisk melodisk og vittig Lytle, der sarkastisk hylder Californien, og hvor Aranna Murray emiterer Arnold Schwarzeneggers accent når hun i baggrunden synger ”I heart California”. På ”Sunburn Kids”, der også er skrevet og sunget af Lytle, er der skruet op for tempoet, der styres af en trommerytme. Stilen er tidlig Grandaddy, og endnu en gang bliver der leget når Lytle synger ”We burn” efterfulgt af lokationer som Kina, Hawai, Rusland og Jamaica der bliver ledsaget af instrumenter, der passer til det pågældende land. På ”GNDN” hyldes Star Trek, men man fornemmer, at der ligger noget selvbiografisk over teksten, hvor ”Well, it goes nowhere / And it does nothing” er et mantra der går igen og igen.

De sange som Earlimarts står bag er bedst når Aaron Espinoza styrer mikrofonen. Det gør han bl.a. på albummets anden skæring, ”Ghosts Of Syllables”, hvor tempoet er skruet helt ned. Et nummer, der rent faktisk passer godt ind i Lytles univers. Aranna Murray står alene for vokalen på den afdæmpede kærlighedssang ”The Thread”. Det gør hun rigtig godt, men, som det er tilfældet med førnævnte ”I’m All Fucked On Beer”, så stikker den for meget ud.

Admiral Radley lyder snarere som en split-cd mellem Grandaddy og Earlymart end som et fælles bandprojekt. Havde man forventet, at Admiral Radley ville få musikken til at gå op i en højere enhed vil man blive skuffet, men er man bare glad for Grandaddy og Earlymart og vil man gerne have mere af dem, så er der bestemt en masse at hente på I Heart California.

More from Carsten Fjølner
Lyt til Björk-duet fra kommende Antony-album
Når Antony & the Johnsons udgiver deres kommende album, Swanlights, den 6....
Read More
0 replies on “Admiral Radley: I Heart California”