Agnes Obel: Riverside EP

Til efteråret udgiver danske Agnes Obel sit debutalbum, Philharmonics. Indtil da må vi nøjes med denne tre numre korte EP, der sine steder når et så højt niveau, at man ikke andet end kan glæde sig til fuldlængdedebuten.

Lovende dansk debut

Til efteråret udgiver danske Agnes Obel sit debutalbum, Philharmonics. Indtil da må vi nøjes med denne tre numre korte EP, der er udkommet på det anerkendte tyske pladeselskab [Pias]. Det er nu heller ikke så dårligt, for selvom Agnes Obel – hvis fulde navn er Agnes Caroline Thaarup Obel – er ganske ukendt i Danmark, så er hun, eller i hvert fald hendes musik, ikke helt ukendt i Tyskland, hvor hendes nummer ”Just So” er blevet brugt i en tv-reklame for Deutsche Telekom, hvilket resulterede i 9 uger på den tyske hitliste.

”Just So” er ikke at finde på Riverside EP, men det er til gengæld ”Riverside”, ”Close Watch” og ”Sons and Daughters”. Titelnummeret, der også er det bedste af de tre, er en smuk pianodrevet ballade. Der sker ikke så meget, men alligevel skaber melodien og vokalen en medrivende stemning af tristesse. Piano, vokal og lidt kor, der også synges af Agnes Obel. Det samme er tilfældet på John Cale-coveret ”Close Watch”, der dog ikke er ligeså intenst og stemningsmættet som den melankolske ”Riverside”, hvor pianoet i versene minder om en folkesang fra de britiske øer. Med markant nedsat tempo. ”Sons and Daughters” er, som ”Riverside”, skrevet af Obel. Her er hendes vokal af og til lidt anstrengt at lytte til. Som om hun gør sig lidt for umage for at lyde som hun gør. Pianoet er endnu en gang eneste akkompagnement.

Hvis det kommende fuldlængdealbum lægger sig op af stilen på Riverside EP, så stiller det store krav til melodierne. Der er ikke meget at gøre med rent musikalsk og vokalen er stort set den samme hele vejen igennem. Det er i melodierne variationen skal ligge og hvis de ikke holder vand, så lulles lytteren for let i søvn i et så nedbarberet et musikalsk univers som det Agnes Obel leverer på Riverside EP.

Rammes niveauet fra titelnummeret er der noget stort i vente med den kommende debut. Og vælger Agnes Obel at eksperimentere lidt mere – hvad enten det er med instrumenteringen eller med melodierne – så spår jeg den i Berlin bosatte sangerinde et mindre gennembrud.

More from Carsten Fjølner
Perfume Genius: Put Your Back N 2 It
Det er simple midler, der er i brug hos Perfume Genius. Det...
Read More
0 replies on “Agnes Obel: Riverside EP”