Bitcrush: From Arcs To Embers

Der er enkelte elementer af brus og måske en anelse støj, især på Jatuns behandling af ”Waiting for Something”, som trækker store veksler på Spacemen3 og Loop. Det er i øjeblikke som her, at lyden og skønheden fletter hånd med en knivskarp kant, man godt kunne ønske sig, der var noget mere af på et album med en imponerende stor og flot lyd.

I et elektronisk landskab af stor skønhed

Bitcrush er Mike Cadoo. Mike Cadoo er også del af duoen Gridlock samt manden bag n5MD, der efterhånden har udgivet flere uomgængelige værker inden for den elektroniske musikpark. Cadoos virke og betydning for den britiske elektroniske musik har inspireret en række andre kunstnere til at remixe udvalgte skæringer fra Bitcrushs bagkatalog på fem albums. Der er tale om kunstnere, der selv bevæger sig i det samme musikalske landskab inden for den elektroniske club-scene, men på dette album er det med udgangspunkt i det lidt tilbagelænede ambient-udtryk, der som en søvnig tråd slynger sig gennem de ti skæringer.

Navne som Bersarin Quartett, Funckarma, Port-Royal og SubstractiveLAD er alle rutinerede kræfter, og i deres kærlige hænder bliver Bitcrushs udtryk destilleret i en sådan grad, at musikken fremstår ren og helhjertet, men også uden kanter og vovemod. Der er ikke tale om ti forsøg på at tilføre Bitcrush noget nyt, men snarere tale om ti genfortællinger, udført med stor veneration for den produktive Cadoos værker.

Det oser af velvære i de flotte og langstrakte klangflader, der breder sig som tredimensionelle cyberringe i lytterens indre. Det er numre eller forløb, om man vil, man aldrig bliver træt af at høre på, og der er hele tiden nye nuancer, der dukker op det stille vand.

Der er enkelte elementer af brus og måske en anelse støj, især på Jatuns behandling af ”Waiting for Something”, som trækker store veksler på Spacemen3 og Loop, og Vanessa Van Bastens kradse og Swans-støjende version af “An Island A Peninsula”. Det er i øjeblikke som her, at lyden og skønheden fletter hånd med en knivskarp kant, man godt kunne ønske sig, der var noget mere af. Men ikke desto mindre er From Arcs To Embers fyldt med en imponerende flot produceret lyd, der strækker sig og løfter sig på majestætisk vis, jo flere gange man drager ind i det stemningsmættede og atmosfæriske landskab.

Written By
More from Carsten Meedom
På stop med en cello gennem Europa
Interviewet med Janie Price aka. Bird er både en introduktion til tv-programmet...
Read More
0 replies on “Bitcrush: From Arcs To Embers”