Diverse kunstnere: F*>k Dance Let’s Art; Sounds from a New American Underground

F*>k Dance Let’s Art's 18 forskellige skæringer, afgiver mange forskellige bud på, hvad den elektroniske grobund kan frembringe og hvad der gemmer sig i den amerikanske undergrund af både godt og skidt

Missionen er klar – at vise en ny generation af amerikanske musikere, der står klar til at afgive deres musikalske bud.

Flere af pladens kunstnere har inden for de seneste år fået større dansk bevågenhed, og flere af dem har også gæstet Danmark. Heriblandt Crystal Castles punkede anarkister, der besøgte Store Vega den 17. november og Toro y Moi, der spillede foran et begejstret publikum til årets Trailer Park Festival i Copenhagen Skatepark. Derudover optrådte Animal Collective i programmet AUDIO VISUALS til nyligt afviklede CPH:DOX 2010.

Pladen vil med dens mange spændende nye navne nok gøre sig godt i musikkataloget hos enhver hipster, uden at det nødvendigvis skal devaluere pladens værdi. Genrerne kan siges at gå i retning af en slags indie-tronica og experimental electronica med en masse leg og 8-bit indover.

Første nummer står Baghdaddy for med deres lidt spacy tidlig ’00er elektronica, der giver mindelser tilbage til Darude og Eiffel 65 i et drømmende univers med en lys kvindelig vokal. Bandet Crystal Castle er også at finde på pladen, og er i forvejen en personlig favorit. Det på en gang punkede og Game Boy-agtige lydunivers på “Crimewave” og Alice Glass’ særprægede vokal tegner et særligt og insisterende billede af nogle ret musikalsk sammensatte bagmænd i Alice Glass og Ethan Kath.

Bandet Bear in Heaven står til gengæld for en noget mere poppet profil sammenlignet med de andre bands på skiven. Nummeret “Lovesisk Teenagers” bliver dog på fin vis båret frem af Jon Philpots dejligt drengede vokal og en lidt firser-synthed melankolsk instrumentalside, der giver skæringen mere format end den måske ellers ville have haft. Small Black med nummeret “Despicable Dogs” har en skøn lo-fi-lyd, og en doven henslængt vokal, der til tider gennembrydes af 8-bit lyde, der legende fletter sig ind i det mørke lydtapet. Også Washed Out med “Feel It All Around” rammer en nerve med Ethan Greenes chillede vokal over det synth-poppede instrumentalspor.

De 18 forskellige skæringer, afgiver mange forskellige bud på, hvad den elektroniske grobund kan frembringe og hvad der gemmer sig i den amerikanske undergrund af både godt og skidt. Undertegnede er helt sikkert klar til at udforske nogle af navnene yderligere, og lytte til, hvad der ellers gemmer sig i deres bagkatalog.

More from Christine Hovgaard Jensen
Keith Canisius – Beautiful Sharks
Søgende og flydende bølger Keith Canisius’ vokal ud over kanterne i et...
Read More
0 replies on “Diverse kunstnere: F*>k Dance Let’s Art; Sounds from a New American Underground”