Proem: Enough Conflict

Proem tilbyder på Enough Conflict både den mere tekniske side af sin stil, samtidig med at der er en kerne af det varme, menneskelige, man især møder på det tidligere mere mørke album till there’s no breath fra 2009.

Musik på matematiske formler i en Porsche i et hårnålesving

Proem er et branchenavn, et brand inden for den mere eksperimenterende ambientscene, med otte albums på samvittigheden og med en trofast fanskare, der sammenbidt forsøger at følge musikkens loops og udsving på et bagtæppe af kalkuleret støj.

Proem aka Richard Bailey begår sig i subgenren Intelligent Dance Music, hvor lydene virker designede i en matematisk grad og med et teknisk overblik, hvor melodi og genkendelighed for længst er katapulteret ud i intethedens tomrum. De tre første skæringer på Enough Conflict vikler sig ind i et mylder af beats og breaks, med en umiddelbar vrangvillighed og utilnærmelighed over sig, som gør det umuligt at trænge ind på musikken. Man bliver mødt af et værn af kontrolleret vilkårlighed, der er umuligt at rumme, og forsøger man at bevæge sig til numrenes kakofoni, ville man hurtigt blive diagnosticeret med en hidtil ukendt nervesygdom.

Men med fjerde skæring, der hedder noget så eksotisk som ”Jittirrrrii”, undergår tempoet en mærkbar forandring. Lydene bliver sejere og langsommere i deres kodninger, og pianostemmer og mere langstrakte klangflader sniger sig ind og blander sig med det urolige og temperamentsfulde. Tilsammen udgør lydene nu en symbiotisk enhed af kaos og kontrol, af noget underliggende farligt og dæmonisk iblandet følelser af velvære og nærvær.

Proem tilbyder på Enough Conflict både den mere tekniske side af sin stil, samtidig med at der er en kerne af det varme, menneskelige, man især møder på det tidligere mere mørke album till there’s no breath fra 2009.

Fansene kan på Enough Conflict møde kunstneren i spændingsfeltet af det koldt kalkulerende og den nærværende, bankende puls på et album, der stiler efter et højt ambitionsniveau, og som arbejder med en række yderst forskelligartede udtryk. Det lykkes Bailey at knytte de grundlæggende meget modsatrettede udtryk sammen i en yderst kompliceret musik, der både drager og frastøder, men som hele tiden er i udvikling og på vej rundt i høj hastighed om det næste hårnålesving.

Written By
More from Carsten Meedom
Flogging Molly: Speed Of Darkness
Med dette femte studiealbum siden Dave King & Co stævnede fra land...
Read More
0 replies on “Proem: Enough Conflict”