Tv-2: Showtime

Tv-2 er tilbage med bandets syttende studiealbum. På trods af et par rigtig gode numre, så formår det aldrende band desværre ikke at forny sig, og man sidder tilbage med en fornemmelse af et band, der snart går i stå, hvis ikke der sker en radikal fornyelse.

Intet nyt fra vestfronten

Steffen Brandt og resten af den efterhånden aldrende gruppe Tv-2 fejrer sit tredive års jubilæum og Valentins Dag ved at udsende sit syttende album. Endnu en gang er det kærligheden, der er omdrejningspunktet og endnu en gang har Thomas Troelsen siddet i producerstolen på de fleste af numrene. Ny i producerstolen er Frederik Thaae aka A Kid Hereafter, der har produceret ”En salme for de tunge”, ”Upside down” og ”Den dag min elskede kommer hjem”, uden dog at tilføre Tv-2’s univers noget nyt. Sidstnævnte hører til albummets bedste og mest afdæmpede numre. Det er en ballade, der indledes med verset ”Hun sagde farvel, vi må videre / ikke noget om hvorfor og hvordan / Men jeg er født til at vente og jeg står her / den dag min elskede kommer hjem.” En trist kærlighedssang uden antydningen af det skæve smil, der er Steffen Brandts varemærke. ”De siger jeg er en drømmer / den sidste der er tilbage.” Det er når Tv-2 funkler på den måde, at man for alvor tror på, at der er en fremtid for bandet.

Et andet af albummets gode numre er disco-baskeren ”Som i himlen” der dunker friskt derudaf, og hvis det ikke var så tydeligt, at det er Steffen Brandt, der står bag mikrofonen, så kunne nummeret have været skrevet til dansegulvet af langt yngre musikere. ”Jeg kender dig som hende der tror / at det man gir er det man får / det er business, det er ikke kærlighed”, lyder det på nummeret, hvor Brandt endnu en gang rammer hovedet på sømmet når det gælder kærlighed. Kærlighed handler om følelser og kan ikke presses ind i en bytteøkonimisk formel, hvor tingene skal gå op.

Selvom Tv-2 uden tvivl forsøger at forny sig og holde trit med de unge – ved fx at hive Frederik Thaae ind – så fungerer det ikke rigtigt. Man sidder tilbage med en fornemmelse af, at for mange af sangene er hørt før og bedre fra samme orkester. Derfor er det også svært at anbefale Showtime, når nu albums som Rigtige mænd gider ikke høre mere vrøvl og Nærmest lykkelig stadig holder og er langt foran Showtime, hvilket bandets forrige album For dig ku’ jeg gøre alting i øvrigt også er.

Der er masser af sange at synge med på på Showtime, og albummet skal nok også gøre sig godt på sommerens udendørskoncerter. Men man må kunne forvente mere af et band som Tv-2 – og en herre som Steffen Brandt.

More from Carsten Fjølner
Lyt til The Milk Carton Kids
Den 19. juli udgiver Americana-duoen Kenneth Pattengale og Joey Ryan, der går...
Read More
0 replies on “Tv-2: Showtime”