Iron Maiden udgiver ‘best of’ for årene 1990-2010

I 2008 udgav Iron Maiden opsamlingsalbummet Somewhere Back in Time: The Best of 1980-1989. Et album, der samlede op på en tid der med albums som Iron Maiden, Killers, Number of the Beast, Piece of Mind, Powerslave og Seventh Son of a Seventh Son nok må betegnes som bandets absolute bedste.

Stod man af dengand Iron Maiden mistede lidt af sin aktualitet, så kommer der nu et album, der kan rette op på dette. Den 23. maj udgiver Iron Maiden nemlig opsamlingen From Fear To Eternity: The Best Of 1990-2010, der præsenterer lidt af det bandet har lavet siden – og det er ikke så lidt! Det er blandt andet i denne periode syng-med-live-favoritten ”Fear of the Dark” befinder sig, og dét nummer er selvfølgelig at finde blandt dobbeltalbummets 23 sange.

Albummet komme i kølvandet på 2010s store succes The Final Frontier, der kravlede op på førstepladsen i hele 28 lande. I USA blev albummet Iron Maidens højest placerede album nogensinde og de vandt deres første Grammy for Best Metal Performance for sangen ”El Dorado” fra netop The Final Frontier. Det er altså på ingen måder et band med metaltræthed, der præsenterer de seneste 20 års musikalske landvindinger.

Tracklisten ser således ud:

DISC 1

1. The Wicker Man 4.36
2. Holy Smoke 3.49
3. El Dorado 6:49
4. Paschendale 8.28
5. Different World 4.19
6. Man On The Edge (LIVE) 4.40
7. The Reincarnation of Benjamin Breeg 7.22
8. Blood Brothers 7.14
9. Rainmaker 3.49
10. Sign of the Cross (LIVE) 10.49
11. Brave New World 6.19
12. Fear Of The Dark (LIVE) 7.41

DISC 2

1. Be Quick Or Be Dead 3.24
2. Tailgunner 4.153. No More Lies 7.22
4. Coming Home 5.52
5. The Clansman (LIVE) 9.06
6. For the Greater Good of God 9.25
7. These Colours Don’t Run) 6.52
8. Bring Your Daughter… To The Slaughter 4.44
9. Afraid to Shoot Strangers 6.57
10. Dance of Death 8.36
11. When the Wild Wind Blows 11.02

Udover at udkomme på cd, vil From Fear To Eternity: The Best Of 1990-2010 selvfølgelig også udkomme som digital download. Og for de hurtige vil det være muligt at købe det på en “Limited Edition Triple Vinyl Picture Disc”.

Lige nu er Iron Maiden på The Final Frontier Tour, hvor de under navnet Around The World In 66 Days kommer vidt omkring i deres fly Ed Force One, som flyves af frontmand Bruce Dickinson, og som for første gang bringer bandet forbi Singapore, Indonesien og Sydkorea. Senere kommer bandet forbi Argentina og Chile, hvor begge koncerter vil blive filmet med henblik på en dvd-udgivelse senere i år.

Bassist Steve Harris udtaler følgende om deres nuværende tour:

The tour has been amazing so far and we’ve been overwhelmed by the reaction from our fans everywhere. We are now on our way to Mexico and South America which the whole band is very excited about! We really enjoy playing there as the fans are so passionate and we always feel a huge responsibility to put on the best show we possibly can for them. For this tour we have a great set list, a brand new stage show, and of course Eddie!. This leg of the tour ends with two shows in Florida in April, which is another favorite place for us to play, then we’ll be taking a short break before a series of Summer headline Festival and Stadium shows in Europe, finishing up with our first UK Arena tour in many years. It’s a great way to round off what has been an incredible time for Maiden these last few years. We are really looking forward to seeing all our loyal fans again and welcoming all the new ones!

Blandt de festivaller Harris omtaler er Roskilde Festival, som bandet allerede er blevet hyret til at gæste for første gang siden 2003. Iron Maiden spillede også på Roskilde Festivalen i 1991 og 2000.

More from Carsten Fjølner
Fleet Foxes udgiver album i 2010
I dette øjeblik er Seattles Fleet Foxes i studiet for at indspille...
Read More
0 replies on “Iron Maiden udgiver ‘best of’ for årene 1990-2010”