Akron/Family: S/T II:The Cosmic Birth and Journey of Shinju TNT

Albummets 13 skæringer spænder fra blid romance, klokkespil og croon over barberbladsskarpe og møgbeskidte syrespader, der river og rusker og stiller krav til lytterens tålmod. Akron/Family er ikke for konservative sjæle, der helst ser verden forklaret i et sammenhængende og afklaret lys.

Syrebasser og folkedans med dynamit i træskoene

Akron/Family er på overfladen en stærkt dysfunktionel familie, der eksisterer på helt egne præmisser og som aldrig går på kompromis med kvaliteten og ikke mindst integriteten af de værker, der sprudler ud fra deres kreative årer. Dana, Seth og Miles har eksisteret som et folkrockkoncept siden 2003, hvor de spamede Michael Gira og hans Young God Records med demos, og som i 2005 resulterede i et selvbetitlet debutalbum. Senere blev de også Giras backing band i hans eget Angel Of Light på et enkelt album og den efterfølgende turné. Derefter har en række albums krøllet sig vej ud i verden, og især Love Is Simple fra 2007 står for undertegnede som et lysende mesterværk i al dets spraglede, kantede og farvestrålende skønhed.

På det nye album med-en-titel-som-ikke-giver-nogen-mening-og-som-ingen-kan-huske, er trioen tilbage i vante klæder, der hopper, rusker søvnigt og kratter ubønhørligt i lytteren, så man er helt rundtosset efter at have været i kløerne på noget, der vel nærmest kan betegnes som yogahinduistiske økoterrorister. Det er ganske simpelt umuligt at beskrive deres stil og lyd med få ord, der er simpelthen for meget på færde på samme tid. Der er dog ingen tvivl om, at de åndsmæssigt relaterer fint til Giras syrede univers – uden at besidde hans selvdestruktive og dybt formørkede sind.

De 13 skæringer spænder fra blid romance, klokkespil og croon over barberbladsskarpe og møgbeskidte syrespader, der river og rusker og stiller krav til lytterens tålmod. Seth Olinskys vokal lyder som Paul Simon med en engleagtig blidhed over sig, og man gnider sig i ørerne, når den pludselig optræder i det kalejdoskopiske væld af rock og folk og syre, der udgør trioens musikalske sandkasse.

Musikken folder sig ud med ekkoer fra tressernes eksperimenterende syrefolkrock, en moderne progressiv avantgarde og urfolks stammedans. Akron/Family rummer det hele, uden at de på noget tidspunkt bliver aggressive, onde eller korrumperede. Kompositionerne bliver leveret med et smil i sjælen og med et voldsomt og nærmest overvældende overskud.
Akron/Family er ikke for konservative sjæle, der helst ser verden forklaret i et sammenhængende og afklaret lys. I familien fra Williamsburg i Brooklyn danser man på bordene, mens hvid støj fra tv’et spiller op til sjælfuld akustisk guitar.

Written By
More from Carsten Meedom
Cowboy Junkies: Sing In My Meadow – The Nomad Series Volume 3
De har eksisteret i næsten et kvart århundrede, og har lykkedes med...
Read More
0 replies on “Akron/Family: S/T II:The Cosmic Birth and Journey of Shinju TNT”