Colin Moore: Leaving Home

Colin Moores folkdebut er ikke helt vellykket. Melodierne er simpelhen ikke gode nok og vokalen lyder i al sin whiskyhærgethed lidt for påtaget. Der findes mange kunstnere derude, der spiller den samme slags musik som Moore - bare meget bedre.

Nogen mangelfuld folkdebut

Den canadiske by Montreal har i tidens løb leveret mangt en succes, og hvem nikker ikke genkendende til navne som Arcade Fire, Leonard Cohen og Rufus Wainwright. Canada har i det hele taget lagt ryg til en lang række indiesucceser i nyere tid, og nu bliver Montreals Colin Moores debut Leaving Home udgivet i Danmark. Colin Moore bevæger sig i den bløde rock, folk og country og kan dermed ikke sammenlignes med hvad der ellers er kommet fra den kant de senere år – og målt på succes, så vil Colin Moore nok heller ikke kunne følge i sine landsmænds fodspor.

Colin Moore er tydeligt inspireret af en mand som Bruce Springsteen, men selvom han har en ru og hæs whiskyhærget stemme, så når han ikke idolet ret langt op over anklen. Dertil er vokalen for anstrengt i længden og lyrikken skal man helst undlade at gå for dybt ind i. Helt dårligt er det ikke. Lyt fx til åbningsnummeret ”Broken English”, der faktisk svinger ganske godt. Det samme er ”20 Years”, der lyder som noget The Sadies kunne have lavet og nummeret skiller sig markant ud fra hvad man ellers finder på Leaving Home.

Colin Moore har tidligere spillet i punkbandet Suburbian Trash og uden at have hørt bandet, så tror jeg, at hans vokal passer bedre ind i et punkoutfit en et folk. I folkuniverset bliver Moores raspede vokal trættende at lytte til i længden og det virker som om han prøver lidt for meget.

Colin Moore giver tre koncerter i Danmark i løbet af året, og det er meget muligt, at han leverer varen noget bedre live end på album.

More from Carsten Fjølner
Coldplay passerer digital milepæl
Coldplay har som det første band i verden præsteret at sælge en...
Read More
0 replies on “Colin Moore: Leaving Home”