Young Legionnaire: Crisis Works

Tag Bloc Party’s tykke bund og melodiøse powerrock og kombiner det med Yourcodenameismilo’s beskidte hardcore, og du har i udgangspunktet en retningspil på, hvorhen de unge legionærer bevæger sig hen.

En tur i garagen iført pænt tøj

Tag Bloc Party’s tykke bund og melodiøse powerrock og kombiner det med Yourcodenameismilo’s beskidte hardcore, og du har i udgangspunktet en retningspil på, hvor de unge legionærer bevæger sig hen. Der er tale om yderst velproduceret og velspillet hardcorerock, med mere end et gran melodiøst og ørehængende refræn. Håndværket er i top, og det burde det også være, når de to ledende medlemmer er henholdsvis bassist Gordon Moakes fra Bloc Party og guitarist og sanger Paul Mullen fra Yourcodenameismilo.

Albummet lægger fint fra kaj med det rasende ”Twin Victory”, der bomber højttalerne med højoktant hardcore med en god fyldig distortion på guitarbredsiderne. Herefter taber albummet langsomt momentum, og på ”A Hole In the World” er tempoet og intensiteten mere eller mindre gået tabt. I stedet har det melodiøse fået overtaget, og det mere renskurede fra Bloc Party’s øvelokale skinner mere igennem.

Heldigvis bliver der fyret op igen for både takter og støjen, og på det frembrusende ”Blood Dance” bliver formen igen pudset af med en omgang svedigt og ungdommeligt powerrock med Mullens lyse vokal og tunge guitarriffs.

Crisis Works lukker og slukker med det nøgne og råt nedbarberede ”Future Finished”, der svinger godt i mellemgulvet. Men spørgsmålet er, om det er nok til at redde et album, der veksler mellem det beskidte, det uregerlige og det kontrollerede og ørehængende. Momentvist fungerer det rigtig godt hos Young Legionnaire, men for ofte skinner det igennem, at de ikke kan blive enige om, hvem der har styrepinden i hånden. Slutresultatet er en velproduceret men lidt rodet hardcorerock med en britisk balladerock i baggrunden, der risikerer at pille vinden ud af sejlene på mange af de ellers spændende og vitale tiltag, albummet indeholder.

Written By
More from Carsten Meedom
Klaus Schulze feat. Lisa Gerrard: Dziekuje Bardzo
Musikken stiger og falder i intensitet, og man tryllebindes af den moderne,...
Read More
0 replies on “Young Legionnaire: Crisis Works”