26.06.11- Undergang – Pavilion Junior, Roskilde Festival

For denne anmelder indtraf årets første koncert på Roskilde Festival allerede om søndagen i warm-up dagene. Det, der skulle opleves var det danske dødsmetalband Undergang, og det var bestemt (og paradoksalt nok!) en positiv dommedagsoplevelse.

Roskilde indhentet af Undergang

For denne anmelder indtraf årets første koncert på Roskilde Festival allerede om søndagen i warm-up dagene. Det, der skulle opleves var det danske dødsmetalband Undergang, og det var bestemt (og paradoksalt nok!) en positiv dommedagsoplevelse.

Undergang begår sig i den old school udgave af dødsmetalgenren, hvor der virkelig growles dybt og hvor tempoet ofte er ekstremt højt. Denne slags metal kan til tider godt virke noget ensformig, men i Undergangs tilfælde blev koncerten aldrig forudsigelig, da bandet formår at variere deres numre meget hvad angår temposkift. Dette gjorde koncerten på Pavilion Junior til en interessant og fed oplevelse af et band, der i den grad spiller sammen. Og det er vigtigt at musikkens elementer er tight, når der er temposkift fra det hæsblæsende hurtige til det tonser tunge. Undergang spillede både numre fra deres kommende album, og fra deres tidligere udgivelse Indhentet af Døden. På Roskilde var det dog publikum, som blev indhentet af de herrer Ondsind, Torturdöd og Dödshjælp, og deres imponerende tekniske kunnen og følelsen af at old school død godt kan lyde anderledes, og ikke mindst en hel del bedre, end man er vant til. Og herfra skal lyde en tak!

Written By
More from BellBruun
Nr. 26 – The Strokes: Is This It
I begyndelsen af årtusindet debuterede The Strokes med Is This It, der...
Read More
0 replies on “26.06.11- Undergang – Pavilion Junior, Roskilde Festival”