02.07.11 – Love Shop – Arena, Roskilde Festival

Love Shop stod for den første koncert, hvor man i høj grad lagde mærke til at der pludselig var folk med en-dags billetter til stede, da publikum indbefattede børn og gråhårede kvinder, sammen med resten af dem, der havde været der hele ugen. Et så blandet publikum siger lidt om hvad Love Shop kan med deres musik.

Love Shop på Roskilde Festival 2011 (foto: Claus Michaelsen)

Uforlignelige Unmack

Love Shop stod for den første koncert, hvor man i høj grad lagde mærke til at der pludselig var folk med en-dags billetter til stede, da publikum indbefattede børn og gråhårede kvinder, sammen med resten af dem, der havde været der hele ugen. Et så blandet publikum siger lidt om hvad Love Shop kan med deres musik.

Bandet debuterede for næsten præcis 20 år siden på Roskilde, på selv samme scene, de optrådte på lørdag eftermiddag, selvom scenen den gang hed Grøn. Men det var et mindre band i 2011, da bandet jo desværre har mistet de to medlemmer Hilmer Hassig og Henrik Hall. Tilbage er heldigvis stadig Jens Unmack, der ligner en lille, forsigtig mand, men dét skal man ikke lade sig narre af, for han har nogle stærke holdninger og en personlighed, som virkelig skinner i gennem.

Sidste år udgav bandet albummet Frelsens Hær, så det var naturligvis oplagt, at setlisten bød på nogle numre derfra. For en gangs skyld er der ikke noget galt med lyden i teltet, så Unmacks karakteristiske og gennemtrængende vokal kunne høres tydeligt. Det er klart, det må være svært at have mistet sine to venner i bandet, men han har ikke ladet sig slå ud, for man følte, han brænder for musikken, når han mellem to numre råber: ”Kom så, for helvede!” for at få publikum med. Og de fleste lod da også til at være med i starten, men der blev dog tyndet noget ud i mængden senere på koncerten. Stemningen var måske også for melankolsk og alvorlig til de fleste, men det var også en fin følelse, som Love Shops musikunivers beriger en med.

Der er mening bag sangene, forstod man som publikum. ”Kræmmersjæl” blev dedikeret til dem, der støtter dem, der sidder ovenpå, med Unmacks egne ord, og da de spillede hittet ”Love goes on forever”, kunne man mærke tomrummet uden Hall, så Unmack opfordrede publikum til at synge omkvædet til netop ham. Det var svært ikke at blive rørt. Det var ikke alle numrene til koncerten, som høstede lige stor opmærksomhed fra publikum, men sådan et band har Love Shop heller aldrig været. Vi fik dog bandets nok mest kendte nummer ”En nat bliver det sommer”, og med afslutningen ”Alle har en drøm at befri” var det tydeligt, at dansk pop ville have været en del fattigere uden Love Shop.

Written By
More from BellBruun
Helhorse: Oh Death
Titlen på danske Helhorses nyeste album lyder nærmest som en højstemt lovprisning...
Read More
0 replies on “02.07.11 – Love Shop – Arena, Roskilde Festival”