Joe Henry på vej med nyt


Singersongwriteren Joe Henry har en lang række fremragende albums bag sig – senest det flotte Blood From Stars. Til oktober vender Joe Henry tilbage med sit 12. album, der bærer titlen Reverie.

Udover at udgive sit eget musik, så har Joe Henry også skrevet sange til Solomon Burke, John Denver, Aimee Mann og Madonna, samt været med ind over hos en lang række andre artister. Joe Henry er gift med Madonnas søster, Melanie Ciccone, og Madonna tog i år 2000 Henry’s sang ”Stop” og arbejdede på den indtil den forvandlede sig til hittet ”Don’t Tell Me”, der var at finde på albummet Music (2000).

Reverie er ifølge Joe Henry et akustisk album. Om albummet fortæller han:

I knew it should be stripped and lean but not demur, sonically speaking; in black and white, but not without red blood in its veins. This album speaks about time. The great river that reminds us we are buoyant after all, as its moving current lifts us by the chin and just off of the balls of our feet, while we strain to dig our toes into the sandy ground. I am not convinced that any song exists without some knowing nod in its direction. And so with Reverie I am nodding, then –to time, but also to all the love, hope, despair, and revelation that stands naked inside its weather.

Reverie udkommer den 7. oktober.

More from Carsten Fjølner
0 replies on “Joe Henry på vej med nyt”