FM Belfast: Don’t Want To Sleep

FM Belfast har lavet et rigtig fint festalbum, men som lyttealbum bliver det for kedeligt. Dertil er variationen de enkelte numre for lille og alt for sjældent stikker kompositionerne ud i interessante og uforudsigelige retninger.


Festalbum fra islandske FM Belfast

Første skæring byder os straks op til dans og svinger os rundt til dansable elektroniske toner, der energisk omslutter os for så at skifte over til et energisk keyboard. Der er fuld fart fremad og fest fra starten når FM Belfast spiller op til dans og sprøde toner.

Det der startede i 2005 som en julesang til nogle venner har islandske FM Belfast udviklet sig til diskret international bevågenhed, bl.a. efter samarbejdet med danske Kasper Bjørke på ”Back and Spine”. FM Belfast truer ikke med dybe og dramatiske kompositioner, men holder sig i de lette luftlag med lagkagelækre elektro-pop toner, der melodisk kilder øregangene og får gang i fødderne og lyst til dans og fri leg.

Teksterne er ikke noget man skal tage for tungt, det er mere et akkompagnement til musikken, og ikke det bærende element, men giver flere lag og noget at synge med på. Vokalen skifter mellem Árni og Lóas stemmer som også i samspil klinger godt og klæder hinanden med hans mørke mod hendes lyse stemme. Numrene ligger alle omkring den acceptable radio-længde og trækker ikke just noget i langdrag.

Mange af numrene flyder sammen og skiller sig ikke som sådan ud fra hinanden og efterlader sig varige aftryk på trommehinden. Nogle numre, som intronummeret ”Stripes”, stikker mere ud og har en mere spændende komposition. Men de fleste numre er skåret over samme kam med samme type opbygning og samme dansable identitet. Det er mest af alt en fabelagtig fest med dans på bordene og masser af glade dage. En fest man håber at blive inviteret med til igen en anden gang. Men måske er det også mere en live-oplevelse man skal sigte efter, da det er et band der har optrådt på mange europæiske festivaler, og også har været hovednavn på den hjemlige efterårsfestival Iceland Airwaves, og som i det hele taget har mange mange live-optrædender bag sig.

More from Christine Hovgaard Jensen
CALLmeKat: Where The River Turns Black
Katrine Ottosen har i CALLmeKAT formået at skabe et musikalsk univers, der...
Read More
0 replies on “FM Belfast: Don’t Want To Sleep”