One Sixth Of Tommy: You’re In My Head

Som albummet skrider frem står det dog klart at der ikke er meget nyt at hente i One Sixth Of Tommy’s debut album. Sangene ligner meget hinanden, og musikken falder lidt i baggrunden. De tre piger fra Stourbridge, er dog ikke uden talent.

Veltempereret pop-suppe

Et band formet af tre piger på 19 år, der alle spiller, synger og skriver deres egne sange, er et usædvanligt syn, på den europæiske musikscene. Ikke desto mindre er der nu kommet et debutalbum fra bandet One Sixth Of Tommy, som er netop det. Albummet er udgivet på Helium Records og indeholder 11 numre.

Albummet starter med sangen ”I Care About It”, som er en melodisk og blød sang fremført på flot flerstemmig vis. Sangen er en mainstream popsang spillet på akustisk guitar, hvilket giver den en kant af afslappet sommer-stemning. Den leverer dog ikke rigtig noget nyt i sig selv. Sangen er velskrevet og flyder behageligt gennem øregangene, som en god popsang skal gøre. Anden sang på albummet overrasker lidt mere, da den sættes i gang med en lidt anderledes vokal sekvens, der giver indtrykket af en vis teknisk kunnen hos de britiske piger. Som albummet skrider frem står det dog klart at der ikke er meget nyt at hente i One Sixth Of Tommy’s debut album. Sangene ligner meget hinanden, og musikken falder lidt i baggrunden. De tre piger fra Stourbridge, er dog ikke uden talent, sangen ”The Pact” som også er udgivet som single, er en sød kort sang om kærlighed, med en fængende melodi, hvilket resten af sangene godt kunne savne. Albummet er afslappet, ligetil og et af den slags album man kan høre igen og igen, da det fungerer fint som lounge eller baggrundsmusik. Teksterne er gode men indeholder ingen dissiderede guldkorn eller genistreger.

Alt i alt er You’re In My Head et godt album. Pigerne skuffer ikke med deres debut, men skaber heller ikke store forventninger til et eventuelt næste album, hvilket giver dem rig mulighed til at overraske. De har med albummet skabt en sød, vel tempereret pop-suppe med et strejf af indie-pop, der kan hældes lige ned i halsen, igen og igen. Det er ikke den store gastronomiske oplevelse, men den varmer godt, og passer perfekt til en regnfuld eftermiddag med en kop te.

More from Niels Ryding Olsson
The Answer: Revival
Revival er et solidt rock’n’roll-album, med alt hvad et sådant album skal...
Read More
0 replies on “One Sixth Of Tommy: You’re In My Head”