02.11.11 – Katzenjammer – Store Vega, København

De fire multimusikalske norske kvinder, der har skabt deres egen blanding af folk, rock, country og balkan og har ignoreret alle på forhånd givne musikalske rammer. De mestrer alle fire et væld af forskellige instrumenter, og det er nærmest blevet en sport for dem at veksle så meget mellem dem som muligt og endda at spille på flere på én gang. Det gør dem til et syn for sagen, og det blev de bestemt også onsdag aften i Store Vega.
Katzenjammer i Store Vega (foto: Lars Asmussen)

Girl power som du aldrig har set det før

Jeg vil indlede med at sige det ligeud: Aftenens koncert med norske Katzenjammer kan meget vel gå hen og blive min bedste koncert i 2011. Katzenjammer er fire multimusikalske norske kvinder, der har skabt deres egen blanding af folk, rock, country og balkan og har ignoreret alle på forhånd givne musikalske rammer. De mestrer alle fire et væld af forskellige instrumenter, og det er nærmest blevet en sport for dem at veksle så meget mellem dem som muligt og endda at spille på flere på én gang. Det gør dem til et syn for sagen, og det blev de bestemt også onsdag aften i Store Vega.

Trommesættet varslede allerede inden de fire jenter kom på scenen om noget løjerligt. Dele af det lignede ethvert andet trommesæt, men at der var koblet et par spande på sættet var første hint om, at pigerne gør tingene på deres egen måde. Så kom de. Marianne stod i centrum med guitaren, Anne-Marit bag klaveret, Turid håndterede den store balalajka-bas og bag det store trommesæt gemte Solveig sig. Så troede man de var på plads, men ”på plads” kom de aldrig, og det var en af grundende til en yderst underholdende aften. De gav en kort intro, og herefter sprang Anne Marit op fra klaveret og tog sin harmonika, og så tog fanden ved Katzenjammer. De populære ”I Will Dance” og ”Tea With Cinnamon” satte gang i publikum, og den løsslupne stemning holdt koncertens halvanden time og var simpelthen umulig ikke at lade sig rive med af. ”Rock-Paper-Scissors” blev filmet til gruppens nye musikvideo, og derfor opfordrede Solveig til at gå bezerk. Der blev danset, klappet og sunget med, og det sprudlende humør i salen, kan man kun tilskrive de fire nordmænds levende musik og spilleglæde.

Løjerne på scenen fungerede efter rotationsprincippet. Ingen havde en fast plads eller et fast instrument – og der var mange af dem. Jeg nævner i flæng og glemmer med sikkerhed flere: Guitar, balalajka-bas, trompet, banjo, harmonika, mundharmonika, xylofon, mandolin, klaver og så det lidt utraditionelle trommesæt. Imponerende nok så mestrede de alle langt de fleste af dem, og de fik det sammensat til deres egen musikalske lækkerbisken med en stor knivspids af alle de førnævnte genrer.

Katzenjammers opskrift med smagfulde ingredienser var vellykket denne aften i Store Vega. Begrebet ”Girl Power” kom for alvor på hele verdens læber, da pigegruppen Spice Girls i halvfemserne brød igennem, men glem alt hvad du har lært om girl power i musik siden dengang. Ægte girl power var, hvad der foregik på scenen i Store Vega onsdag aften. Pigerne i Katzenjammer udviste superkræfter på alle spillets tangenter, og oven i købet fik de mindst én ny fan.
[nggallery id=137]

Written By
More from Lars Asmussen
Magnolia Shoals: Life Danced in the Flesh (EP)
Vi har at gøre med spændende og moden indiepop. Stemningerne og teksterne...
Read More
0 replies on “02.11.11 – Katzenjammer – Store Vega, København”