WiMP indleder samarbejde med by:Larm og bliver sponsor for Nordic Music Prize

Den uafhængige streamingtjeneste WiMP er gået sammen med festivalen og konferencen by:Larm i Oslo om at sponsorere Nordic Music Prize 2011. WiMP opruster dermed i kampen om at blive nordens mest populære streamingtjenester.

Nordic Music Priza bliver givet til årets bedste nordiske album, og juryen består dels af nogle af de mest toneangivende kræfter i den nordiske musikindustri og dels af internationale kræfter, som blandt andet inkluderer Jonathan Galkin – grundlægger og ejer af DFA Records, Zach Kelly – skribent på Pitchfork og Paper Magazine, Laurence Bell – ejer af Domino Records, Andres Lokko – den mest indflydelsesrige musikskribent i Skandinavien, Jeannette Lee – tidligere medlem af Public Image Ltd og ejer af Rough Trade Records samt Mike Pickering – tidligere medarbejder på Factory Records, nu A&R-manager på Columbia Records.

Den første Nordic Music Prize for bedste nordiske album 2010 blev tildelt Jónsi for hans solodebut Go.

De nominerede til årets bedste nordiske album vil blive offentliggjort den 1. december, og om samarbejdet fortæller Per Einar Dybvik fra WiMP:

Nordic Music Prize bygger på den samme grundlæggende passion for nordisk musik, som vi har hos WiMP, og den er baseret på et imponerende og omfattende stykke arbejde fra juryens side. Prisen har desuden et ambitions- og kvalitetsniveau, som vi selv efterstræber med WiMP. Selvom prisen er forholdsvis ny, har den allerede høstet international anerkendelse. Eftersom vores lokale musikredaktioner selv arbejder på at skabe øget fokus på skandinavisk musik, falder det os helt naturligt at støtte Nordic Music Prize, og bidrage til at de tolv nominerede bliver hædret på behørig vis.

Udover at sponsorere Nordic Music Prize, vil WiMP også bidrage til seminar-programmet på by:Larm-festivalen med fokus på digitale musiktjenester og den skandinaviske model.

More from Carsten Fjølner
Drive-By Truckers udgiver album med sjældenheder
Så er der godt nyt for alle med hang til Drive-By Truckers’...
Read More
0 replies on “WiMP indleder samarbejde med by:Larm og bliver sponsor for Nordic Music Prize”