Hateskor: Paint My Fear

Nogle mennesker mener, at keyboardet er et instrument, der ikke hører hjemme i metalgenren. Et sådant udsagn virker noget snæversynet, men når der lyttes til Hateskors nyeste udgivelse, er denne anmelder meget tilbøjelig til at være enig.

Stress malet med keyboardvanvid

Nogle mennesker mener, at keyboardet er et instrument, der ikke hører hjemme i metalgenren. Et sådant udsagn virker noget snæversynet, men når der lyttes til Hateskors nyeste udgivelse, er denne anmelder meget tilbøjelig til at være enig.

Hateskor stammer fra Spanien, som ellers ikke er et land, der har så mange kendte metalnavne at byde på. På trods af bandets sydlige rødder prøver de til en vis grænse at referere til den nordiske (oprindeligt svenske) melodiske dødsmetal i deres lyd på Paint My Fear. Det lykkedes i form af det melodiske og meget høje tempo, der er at finde på alle albummets ni numre, men det er bestemt ikke uden komplikationer for bandet: Det melodiske, der er så kendetegnende for genren bliver i Hateskors tilfælde bygget op omkring keyboard, og det er ikke på en måde, der gavner sangene. Keyboardet giver ikke blot en effekt i samspil med de andre instrumenter, det er nærmest altoverskyggende i musikken og står også for utroligt mange soloer i flere af sangene. Disse soloer spilles i et vanvittigt højt tempo, sådan at de ofte lyder som musik fra computerspil fra 1980’erne, og hvad skal man dog med det i metal? Soloerne er nærmest stressende og generelt irriterende at lytte til, og da de ikke adskiller sig meget fra hinanden bidrager det til at gøre sangene på albummet endnu mere ensformige end de allerede er.

Vokalen er desværre heller ikke et lyspunkt; growlet lyder lidt, som om forsangeren er fuld og på nippet til at kaste op. Det gebrokne engelsk gør naturligvis ikke dette indtryk bedre. Det er ikke muligt at fremhæve nogle numre positivt, for at bandet kan spille i højt tempo er ikke talent i sig selv. Albummets titel Paint My Fear kommer til at virke lidt ironisk, da det leder tankerne hen på hvad ens egen frygt er, og når man lytter til sangene på albummet bliver svaret prompte: Overforbrug af keyboard i metal.

Written By
More from BellBruun
Siamese Fighting Fish: We Are The Sound
Der er stadig et par mindre detaljer på We Are The Sound,...
Read More
0 replies on “Hateskor: Paint My Fear”