Magnolia Shoals: Life Danced in the Flesh (EP)

Vi har at gøre med spændende og moden indiepop. Stemningerne og teksterne beskrives måske meget godt ud fra bandets navn, som er taget fra et digt af Sylvia Plath. Hende er gruppen blevet inspireret af i sangskrivningen, hvilket er mundet ud i en vis dybde og eftertænksomhed i teksterne.

Stemningsfuld smagsprøve fra lovende debutanter

Den danske kvartet Magnolia Shoals sluttede 2011 af med at udgive deres EP Life Danced in the Flesh. Fire numre er, hvad det kunne blive til i denne omgang, og det er bestemt en smagsprøve, der smager af meget mere. Thisted-drengene er rykket til Købehavn, og med denne appetitvækker tyder det på, at der er kommet skub i tingene.

Stemningerne og teksterne beskrives måske meget godt ud fra bandets navn, som er taget fra et digt af Sylvia Plath. Hende er gruppen blevet inspireret af i sangskrivningen, hvilket er mundet ud i en vis dybde og eftertænksomhed i teksterne. Det nye bandnavn er efter ifølge bandet selv mere sigende i forhold til musikken, end navnet de skiftede fra i efteråret: Wonder Rubber Stars – deri må jeg give dem fuldstændig ret.

De fire skæringer indeholder alle stemninger af mørke og melankoli. Først og fremmest bæres stemningerne af Nicolai Noas dybe vokal, som både i klang og tristesse leder tankerne mod The Nationals Matt Berninger – uden der dog skal sammenlignes alt for meget mere mellem disse. Numrenes opbygning er forholdsvis ukompliceret og bæres især af tunge rytmer fra bassen og trommerne. Men guitaren og pianoet ligger konstant og lurer, og på åbningsnummeret støjer gruppen enkelte steder, og viser at eftertænksomheden i deres musik rammer flere forskellige udtryk og også kræver visse energiudladninger. Omend den ikke ligefrem er opmuntrende, så er melodiøsiteten i høj grad til stede, og den er dragende på alle fire numre.

Vi har at gøre med spændende og moden indiepop. På EP’ens bare fire skæringer, kan det være svært at få øje på en variation, som på et fuldt album ville være ønskeligt. Et fuldlængdealbum bør Magnolia Shoals dog få i butikkerne, og det kan kun gå for langsomt.

Written By
More from Lars Asmussen
12.03.11 – Hymns from Nineveh – Huset i Magstræde, København
Med flotte anmeldelser, gode salgstal og i det hele taget stor positiv...
Read More
0 replies on “Magnolia Shoals: Life Danced in the Flesh (EP)”