From Sarah: Are We OK?

Forsanger David Fjelstrups baggrund fortæller om en barndom, hvor han via sin familie følte sig fanget i en kristen sekt – en verden han selv måtte finde sin vej ud af. Fortvivlelsen i den oplevelse er den selv samme som bærer både tekst og musik på From Sarahs debutplade

Fanget mellem himmel og jord

”At være menneske blandt mennesker kan være den sværeste disciplin. Efter en barndom i en sekt føler man sig svigtet af himlen. Kan man være sig selv, når man er sammen med andre?
Med simple midler forsøger vi at formidle fortvivlelsen. Vi er tre, vores musik er medgørlig, og vores tekster er livet om igen. Vi tror på støj og enkelthed”

Aldrig har pressematerialet i forbindelse med en udgivelse fanget min opmærksomhed, som ovenstående gjorde, da jeg fik debutalbummet Are We OK? af danske From Sarah ind af døren. Forsanger David Fjelstrups baggrund fortæller om en barndom, hvor han via sin familie følte sig fanget i en kristen sekt – en verden han selv måtte finde sin vej ud af. Fortvivlelsen i den oplevelse er den selv samme, som bærer både tekst og musik på From Sarahs debutplade, og med den baggrundsviden var min opmærksomhed skærpet, da jeg første gang klikkede play – og derfor også denne grundige indledning til læseren.

From Sarah er en trio, der udover David Fjelstrup (som nogle måske vil genkende som guitarist i CODY) på sang og guitar, også tæller Moogie Johnson (Our Broken Garden) og Ask Bock (Sleep Party People) på henholdsvis bas og trommer. Trioen virker godt sammenspillet, og leverer afdæmpet indierock uden de store udsving – men stilsikkert. Are We OK? er en homogen plade, hvor det er svært at fremhæve et nummer frem for andre. Dog intensiverer trioen både tempoet og støjen på ”First Mistake”, som giver pladen et velplaceret afbræk, og som viser, at Fjelstrups tanker kan formidles både via støj og enkelthed.

Stemningerne og følelserne i sangene er intense, men med de få udsving der er, bliver det også en skive der kræver tid af lytteren, og det fortjener den også. Ved mine første gennemlytninger, blev jeg ikke fanget, men kender man til tankerne bag tekst og musik, og giver man sig tid til at lytte til teksterne og koble det med stemningerne i musikken, så åbner der sig en spændende dør til From Sarahs univers.

Fjelstrups vokal skiller sig ud ved at være nasal og følsom, hvilket fungerer godt med den ægthed og ærlighed der ligger bag tekst og musik. Ud fra pressemeddelelsen, hvor der fokuseres på hans baggrund, får man et klart billede af, at pladen for David Fjelstrup er et personligt projekt, der handler om, via formidlingen af følelserne, at få kastet de sidste dæmoner af ryggen. Pladens titel stiller et direkte spørgsmål, og svaret fra min side må være, at trioens debut er helt okay – og lidt til.

Written By
More from Lars Asmussen
Howl Baby Howl: Kids of Chaos
Howl Baby Howl har taget et stort skridt med udgivelsen af Kids...
Read More
0 replies on “From Sarah: Are We OK?”