Franske Europavox showcaser bands fra hele Europa

Den franske festival Europavox samler hvert år en lang række kunstnere, og som altid er fokus på den europæiske musik. Festivalen har som sin fornemmeste opgave at give nye navne en chance mens programmet også er krydret med nogle mere etablerede navne. Blandt de sidstnævnte finder man svenske The Hives, engelske The Kills og franske Dionysos.

Det er også muligt at opleve den norske enmandshær Jarle Bernhoft, der ved hjælp af sine instrumenter og loop-pedaler formår at skabe en fyldig funk, og franske Woodkid der vil forsøge at bevise om hypen omkring hans EP Iron er velfortjent. Bag Woodkid står multikunstneren Yoann Lemoine, der bl.a. også laver videoer for andre kunstnere (bl.a. Lana Del Rey’s “Born To Die” og Katy Perrys “Teenage Dream”), så mon ikke koncerten rent visuelt vil have noget at byde på.

Selvom fokus fortrinsvist er på Europa, kan man dog finde et enkelt ikke-europæisk navn i form af malinesiske Amadou & Mariam, der også står på plakaten til sommerens Roskilde Festival.

Og når vi nu er ved det danske, så er der også blevet plads til et enkelt dansk navn på Europavox. Treefight For Sunlight spiller lørdag aften i Palais Des Glaces sammen med fire andre kunstnere.

Europavox finder sted fra fredag d. 25. til søndag d. 27. maj i Clermont-Ferrand, og du kan se mere på festivalens website: www.europavox.com

0 replies on “Franske Europavox showcaser bands fra hele Europa”