03.07.12 – Kúra – Apollo Countdown, Roskilde Festival

Personligt håbede jeg på at de ville trylle mørket frem, og skyde mig og de andre publikummer ud i det store univers, som deres musik skaber. Det lykkedes i den grad også i slutningen af deres koncert, men desværre missede publikum de første mange countdowns fra de yderst tålmodige og velspillende astronauter på scenen.

Kúras rejse ud imod rummet.

Et af de vigtigste nye tiltag på årets Roskilde Festival, er den nye scene Apollo. Scenen er konstrueret som en transportabel scene, der i festivalens opvarmningsdage tournerer rundt på camping området. Der er allerede gjort meget grin af scenens udseende, som ligner en mellemting af et rumskib (bemærk navnet Apollo) og en hoppeborg.

På baggrund af referencerne til det store univers, virkede det egentlig meget naturligt at dansk/islandske Kúra skulle spille inde i dette rumskib. Personligt håbede jeg på at de ville trylle mørket frem, og skyde mig og de andre publikummer ud i det store univers, som deres musik skaber. Det lykkedes i den grad også i slutningen af deres koncert, men desværre missede publikum de første mange countdowns fra de yderst tålmodige og velspillende astronauter på scenen.

Egentlig brugte jeg selv koncertens første halve time, på at tænke over hvor åndsvagt det var af Roskilde Festival, at booke Kúra til hvad der egentlig mest er en house-fest for øl-bowlende festival gængere. Jeg var ellers ret begejstret for bandet inde i rumskibet, men eftersom 3/4-dele af de ellers stærkt fremmødte publikummers hoveder ikke var vendt mod rumskibet, men derimod mod sidekammeratens, kunne jeg simpelthen ikke forestille mig at den fest der kom kort tid senere, overhoved kunne opstå.

Men langsomt fik flere og flere publikummer vendt deres hoveder op imod bandet, og derfra gik der ikke længe før Apollo fløj ud i det mørke Kúra-univers. Herfra blev en fest, der kunne være selv Orange Scene værdig, skudt i gang. Særligt trommeslager Mikkel Benns imponerende trommespil var en fryd for øret, i en koncert der generelt var utroligt velspillet. Bandets utroligt stilsikre neo-trip-hop virkede som sådan ikke nyskabende, men bare rigtig godt.

På grund af det islandske blod, der udgør 2/3-dele af bandet, kan jeg næsten ikke undgå at sammenkoble bandet med landets superstjerne: Björk. Hvis hun kan spille ligeså fantastisk som Kúra, er vi helt klart sikret en fantastisk lukning af Roskilde Festival 2012.

More from Perry MacLeod Jensen
31.10.12 – Dirty Projectors – Store Vega, København
Desværre levede bandet ikke op til de høje forventninger de ellers havde...
Read More
0 replies on “03.07.12 – Kúra – Apollo Countdown, Roskilde Festival”