Interaktiv videoinstallation af Kaosbørn

Bandet Kaosbørn, der albumdebuterede med albummet Hvem skal redde os nu sidste år, er lige på trapperne med “Installation:Kaosbørn”. Der er tale om en interaktiv videointallation bestående af 12 fjernsyn, 12 videoer kreeret af 12 forskellige instruktører med 12 forskellige filmhold og 12 stykker musik, der kører i loop i et åbent, tåget og lydløst rum. Nøgleordet er kaos – både når det gælder indhold, afsender og modtager, og udstillingen er tænkt som en kommentar til nutidens informationssamfund, det moderne menneskes zapperkultur, trang til selvpromovering og til at plugge sig ind over alt.

Om udstillingen fortæller Anders Greis, forsanger i Kaosbørn:

Udstillingen skulle gerne minde om den måde vi i dag interagerer med omverdenen på, hvor man zapper rundt og customizer sin egen verden, Vi er blevet vant til kun at vælge de ting, der tilfredsstiller os selv. Det er den negative konsekvens af zapperkulturen. Men der er også en positiv konsekvens: Ensretningen og hjernevasken er på tilbagetog. I dag er der en grundlæggende respekt for, at hvert menneske må være sin egen, finde sit eget spor, sit eget sprog og sit eget udtryk. Og det er jo i sig selv positivt.

Udstillingen løber i perioden 31/8 – 9/9 på Galleri KBH Kunst, Øster Søgade 34 i København. Der holdes fernisering d. 31/8 kl. 17.

Publikum opfordres til at medbringe deres egne hovedtelefoner, når de besøger udstillingen, men har også mulighed for at få udleveret hovedtelefoner, som kan bruges til at koble sig til hver enkelt TV. Deltagerne får også udleveret en mp3-afspiller med musikken, så de selv kan vælge, hvilken sang de lytter til, uafhængigt af hvilken film, de vælger at kigge på.

Nedenfor er lidt info om installationen og en lille video:

Koncept: Simon Theis Hansen, Kaosbørn (Marco Diallo, Asger Wissing, Lars Emil Riis, Jens Jepsen & Anders Greis).
Musik/tekst: Kaosbørn.
Filmkunstnere: Anders Ladegaard, Jacob Sofussen, Tim Munk, Nikolaj Stausbøl, Pomme Corvellec & Nina Sigurd, Thomas Argiris, Rasmus Pazdecki, Andreas Stoubye Johansen, Malte Greis, Jakob Ingversen, Simon Theis Hansen.

Åbningstider:

Fredag d. 31/8: kl. 17-? – Fernisering
Søndag d. 2/9: kl. 12-15
Tirsdag d. 4/9: kl. 15 – 18
Onsdag d. 5/9: kl. 15 – 18
Torsdag d. 6/9: kl. 15 – 18
Fredag d. 7/9: kl. 15 – 18
Søndag d. 9/9: kl. 12-15

More from Carsten Fjølner
0 replies on “Interaktiv videoinstallation af Kaosbørn”