Corb Lund: Cabin Fever

Den canadiske countrymusiker Corb Lund leverer et spraglet, men helstøbt syvende album, der udover country også kommer omkring sumpet blues, jodlen og Beach Boys.

Nyt fra en canadiske cowboy

Den canadiske countrymusiker Corb Lund er med Cabin Fever på banen med sit syvende album. Og hvilket et. Det er no nonsense country af den slags, der helt sikkert vil være for meget for den gennemsnitlige danske alt. country-lytter, der primært får sine countryrytmer fra folk som Ryan Adams. Intet ondt ord om dem eller ham dog, men så er du advaret!

Lyrikken er intelligent og ironisk, fyldt med desperation, humor og dårlig smag. På duetten ”Bible on the Dash” assisterer Hayes Carll på vokal. Sangen er en vittig fortælling om hvordan de kører rundt med Biblen i bilen for at undgå at få bøder, for som de synger i omkvædet efter at være sluppet for bøde og for at blive slået ”black and blue”: ”It’s better than insurance, registration or lying / It’s better than these fake ID’s I keep on buying”. Da de to senere bliver spurgt hvilken slags musik de spiller, synger de I kor “Christian music, sir!”. Hayes Carll begejstrede sidste år med albummet KMAG YOYO (& Other American Stories) og hans rustne stemme matcher Corb Lunds mere rene rigtig godt. ”Bible on the Dash” følges op af albummets første single, den hjerteskærende ballade ”September”, hvor kæresten er flyttet til New York, for der er ting som ”thousand acres in the Rocky Mountains” ikke kan konkurrere med.

Cabin Fever er et countryalbum, men Corb Lund blander også andre genrer ind. Der er fx sumpet blues i form af ”Dig Gravedigger Dig”, jodlen på ”Priceless Antique Pistol Shoot”, western swing på ”Cow Around”, Beach Boys-stemning på ”Mein Deutsches Motorrad”. På den måde kommer Cabin Fever omkring en del, men alligevel formår Corb Lund og producer Steven Christensen at få delene til at fremstå som et helstøbt og konsistent album.

Cabin Fever kommer også i en deluxe edition, hvor de fleste af numrene også findes i en akustisk version.

More from Carsten Fjølner
Against Me!: The Original Cowboy
The Original Cowboy består af demoer indspillet op til albummet The Eternal...
Read More
0 replies on “Corb Lund: Cabin Fever”