Saturnus releaseparty, Loppen, 29-11-12

Danmarks doommetalstolthed, Saturnus, udgav i torsdags deres nyeste album og det blev fejret med et tungt og stemningsfuldt releaseparty på Loppen på Christiania i København.

Danmarks doommetalstolthed, Saturnus, udgav i torsdags deres nyeste album og det blev fejret med et tungt og stemningsfuldt releaseparty på Loppen på Christiania i København.
Loppen havde pyntet op med grene i vinduerne, hvilket refererede til de kunstneriskudseende sorte grene, der pryder den røde baggrund på forsiden af Saturnus’ nyeste udgivelse Saturn In Ascension. Albummet har været længe undervejs, men bandet har tålmodige og trofaste fans, der var mødt talstærkt op for at fejre, at doomdrengene var ude med nogle nye numre. Hele albummet blev spillet, men dog ikke i træk, da bandet havde valgt at blande nyt med gammelt.

Og den plan lod til at være en succes fra start, da bandet lagde ud med ”Rain Wash Me” fra albummet Veronica Decides to Die. Herefter fik vi tre nye numre i træk, bl.a. albummets åbningsnummer ”Litany Of Rain” samt ”Wind Torn”, som allerede synes at være meget populær blandt Saturnusfans. Setlisten bestod, udover nyt materiale, især af sange fra førnævnte Veronica Decides to Die og Martyre, og publikum var fanget i alle de tre(!) timer, bandet spillede. Mellem numrene blev der af og til råbt ”Thomaaaas!” til frontmand Thomas A.G. Nielsen, som blot kvitterede med at smile og joke lidt.

Bandet fik et godt stykke inde i koncerten gæstevokal på, i form af sangerinden Laurie Ann Haus, der leverede kvindeligt modspil til A.G. på nummeret ”A Lonely Passage” Udover Haus, var der også en kvindelig violinist, som i øvrigt også leverede aftenens meget anderledes og interessante opvarmning. Inden dette nummer bad A.G. folk være stille, da nummeret selv er ganske stille med mange detaljer og det lykkedes heldigvis nogenlunde, selvom der var folk i den yderste del af publikum, der blev ved med at snakke. Den slags kan godt være et stort irritationsmoment når man er til koncert, men faktisk glemte man al snakken, da nummeret først gik i gang. Til slut fik vi naturligvis et af bandets mest velansete numre ”Christ Goodbye”, helt uden den fjollede proces med at forlade scenen og lade publikum stå og skråle på ekstranummer. Tak for det.

Saturnus virkede, som om de var virkelig glade for at være på Loppen den aften og det samme gjorde publikum, som nu endelig har fået det nye album, de har ventet på og det var åbenlyst en forventningsglæde, der var ventetiden værd.

Written By
More from BellBruun
Psy:code: Delusion
Psy:code har med Delusion udgivet et ganske godt debutalbum. Det tekniske niveau...
Read More
0 replies on “Saturnus releaseparty, Loppen, 29-11-12”