Liquid Luck: Regn Med Mig

Flydende held findes vist kun i Harry Potter. Dog prøver den danske artist Liquid Luck at blande en mikstur af rene elektroniske produktioner og en udsvævende vokal til en eliksir af fængende musik. Dette har han held med på nogen numre, hvor andre virker for fjollede og akavet.

cover-LiquidLuck-RegnMedMig-2012-300x300

Maj er en dejlig måned, især når kalenderen siger januar, hvor kulde er dagens vejrtema. Om det er på grund af, at maj er en ekstra dejlig måned, eller det bare passede ind i planerne vides ikke, men den nye danske kunstner Liquid Luck har lavet en plade, hvor maj er det centrale knudepunkt. Selv titlen på albummet spiller på ordet maj. Regn Med Mig indeholder 9 sange der alle indeholder ordet maj. Efter sigende skulle inspiratioenn og ideen til dette koncept være kommet fra en Mike Sheridan-koncert i DR’s Koncerthus, og man kan da også høre en vis skæven til Mike Sheridans elektroniske eksperimenter på Regn Med Mig.

Der findes ikke meget information om Liquid Luck, andet end at det består af manden Lars Jeppesen, som selv har stået for hele produceringen af pladen. Udover det kan man konstatere, at projektet bygger på næsten kun elektroniske lydbilleder og så danske fraser. Indspilningsfasen foregik fra 1. maj til 18. maj i år, og stemningen af sommer og lys florerer på albummets 9 numre. Så det er med ikke særlig meget viden i bagagen, at man sætter sig og lytter til Regn Med Mig og bagefter skal bedømme den. Dog har det ikke været svært at se svaghederne og styrkerne ved enmandskonstellationen Liquid Luck.

“Maj regn (regn med mig)” er første sang, og den viser semi-lovende takter. Med  bombastiske keyboardtangenter og hi-hat inviterer den lytteren indenfor i maj måned. Et simpelt og meget uoriginalt beat dumper så ind og Jeppesens stemme høres distanceret i lydkulissen. “Maj regn falder ned over tagene i København”, lyder det, hvorefter at omkvædet sætter ind. Faktisk et overraskende fængende et af slagsen i en ellers kedelig produktion, der kun i glimt viser et potentiale til at bryde ud af de normale rammer.

“Majken” begynder anderledes spændende. Her er det en blanding af et groovy enkelt basbeat og så et hikkende sample, der udgør grundstrukturen på nummeret. Jeppesens noget uinteressante stemme kommer også mere i fokus, og hans tekster som “majken tag mig med på rejsen” er desværre ikke stor lyrik.

De førnævnte to numre er de mere lettilgængelig af slagsen på Regn Med Mig. Der findes nemlig også musikalske forsøg på anderledes lydlige vibrationer på albummet. “Maj luft” og “Majs” fremføres begge som spokenword, og det viser lidt kant, at Jeppesen tør at gøre noget så utraditionelt. Desværre lykkes ingen af sangene sådan rigtigt med at fungere rent melodisk. “Majs” er et forsøg på en alternativ gulvbasker, der skal sweep the floor, men selvom at lille 9-årige Solbjørk er et sjovt indslag på numret, bliver det aldrig en klangfuld oplevelse der tager kegler. Dertil er ideen god nok, men i praksis kun akavet.

Men et af lyspunkterne på Regn Med Mig, hvor alt går op i den famøse højere enhed er på “Rulles i marcipan (maj atten)”. Et taktfast beat og så en lyst klingende guitar lægger for, mens elektroniske impulser giver noget råhed, så det hele ikke virker så klinisk. Den store force for sangen er dog helt klart melodien og ikke det instrumentale, og så refrænet der går lige i øregangene. “Du skal rulles i marcipan/du er min smukkeste nougat brud/du ser så eventyrlig ud/som du står der i dit smukkeste skrud”; måske er det ikke poetisk, men det danner nogle fantastiske billeder i hovedet og efterlader et indtryk af, at Liquid Luck i sine bedste stunder er ret gode, men i sine værste øjeblikke derimod også ret skidte.

More from Stinus Kirkeskov
Nr. 15 – The Cure: Kiss Me, Kiss Me, Kiss Me
Vi kårer 80ernes 30 bedste albums. The Cure's "Kiss Me, Kiss Me,...
Read More
0 replies on “Liquid Luck: Regn Med Mig”