03.07.13 – Solbrud – Pavillon Jr., Roskilde Festival

Når en koncert starter med at en stor del af publikum står og råber ”Satan! Satan!”, så får man visse forventninger om at man nu skal lægge ører til noget ondt. De forventninger indfriede Solbrud på en måde, så satanstemningen blev frembragt med stil.

Solbrud-Presse2013-565x377

Tung smadrende satanstemning

Når en koncert starter med at en stor del af publikum står og råber ”Satan! Satan!”, så får man visse forventninger om at man nu skal lægge ører til noget ondt. De forventninger indfriede Solbrud på en måde, så satanstemningen blev frembragt med stil.

Solbrud spillede i maj måned på spillestedet Beta og her gav de en virkelig fed koncert, hvor lyden var perfekt til deres blanding af de tunge doommetalelementer og de hurtige blackmetalriffs. Derfor var forventningerne til deres koncert på Pavillon Jr. også ganske høje, men desværre var bandet fra start ramt af en meget mudret lyd, der gjorde, at man næsten kun kunne høre trommerne og derved gik glip af alle de fede detaljer i det første nummer. Lyden blev rettet lidt til andet nummer, men blev aldrig helt optimal koncerten i gennem.

Solbrud var ellers overordentlig velspillende og tighte, og virker allerede ganske professionelle. Dog var der nærmest ingen kontakt til publikum, det blev kun til et enkelt tak fra forsanger Ole Luk efter første nummer, men måske er det mere acceptabelt at være introvert, når man spiller en genre, der ikke ligefrem er mainstream og radiovenlig? Bandet koncentrerede sig i stedet om at spille og virkede også, som om de syntes, det var fedt. Trommeslager Troels Hjorth bankede virkelig igennem på det eminente, tunge og aggressive nummer ”Øde Lagt” og Ole Luks tørre growl var overbevisende hele koncerten.

Bandet er uden tvivl virkelig dygtige og har allerede fået en mindre fanskare, men musik som deres kræver en lydmand med forstand på genren, da dele af musikken ellers går tabt, som det var tilfældet et par steder på Roskilde. Dog var det stadig en koncert fyldt med ond stemning på den gode måde og Satan var helt sikkert stolt.

Written By
More from BellBruun
Unexpect: Fables Of The Sleepless Empire
Rent genremæssigt lever canadiske Unexpect i særdeleshed op til deres navn, da...
Read More
0 replies on “03.07.13 – Solbrud – Pavillon Jr., Roskilde Festival”