Northcape: Exploration and Ascent

Er man til den forførende og stærkt suggererende ambient, der ikke vil andet end behage og skabe stemningsfulde indre billeder, udgør Northcapes Exploration and Ascent et godt sted at befinde sig.

På rejse i en dagdrøm

Northcape består af hovedpersonen Alastair Brown fra Warwickshire, England, som både komponerer og producerer albummets 11 skæringer, der langsomt og ubevidst glider over og ind i hinanden og ender med at udgøre ét organisk hele. Stilen er forførende ambient, med et væld af underliggende komponenter af lyd, der tager lytteren med på rejse fra Himalayas svimlende top til Nordkaps frostklare nord.

Hele rejsen begynder med ”Cleaning the Glass”, som virker introducerende til resten af albummet med en blid og forførende sound, der langsomt fylder hovedet med velvære og behagelige billeder på nethinden. Man er allerede på vej et sted hen, men kun lytterens egne præferencer afgør, hvor man er. Musikken åbner døre og giver muligheder for at fordybe sig, og man bestemmer selv, hvor man lader sig føre hen.

På ”Potentilla” bliver man for alvor hypnotiseret med gentagne, cykliske loops af melodi og med en underliggende, varm beat, der slår mod ørerne som søvnige bølgeskvulp på en varm sydhavsø. Nummeret glider umærkeligt over i ”The First Crossing of the Watershed”, der også er den længste skæring på albummet, og som fortsætter med at masere sjælen med en strømførende puls og betagende flotte melodier.

Hvis man på nuværende tidspunkt er indfanget af Northcapes måde at skabe musik på, er resten af albummet en fortsat og ubrudt mental rejse, kun afgrænset af sindets indre barrierer. Er man med andre ord til den forførende og stærkt suggererende ambient, der ikke vil andet end behage og skabe stemningsfulde indre billeder, udgør Northcapes Exploration and Ascent et godt sted at befinde sig.

Mens de sidste to skæringer, ”Last View” og ”Carbon” langsomt fylder de sidste minutter ud med en aftagende beat, får man en følelse af, at man hele tiden har været et sted, man udmærket kender. Musikken får blikket vendt indad, og man får øje på sig selv i et nostalgisk lys. Og kan man holde det billede ud, kan det være en interessant og betagende rejse, Alastair Brown inviterer lytteren ud på.

Written By
More from Carsten Meedom
Copenhell 2023 – Torsdag
Man kan ikke få alt, hvad man peger på, og det gælder...
Read More
0 replies on “Northcape: Exploration and Ascent”