09.03.17 – Gojira – Store Vega, København

Vi var i skudlinjen, og der var ingen vej uden om. Via fransk finnesse og slagkraft holdt Gojira os i et hårdt og yderst behageligt greb under deres bombardement af Store Vega.

Effektiv fransk magtanvendelse

Metalkonger er efterhånden et stort og slidt udtryk, og det er et ord jeg flere steder er stødt på i forbindelse med franske Gojira. Nok har de vokset sig store efter deres to seneste mesterlige albums L’Enfant Sauvage og Magma, og nok kan deres høje niveau nærmest ikke diskuteres, men lad os nu ikke proppe dem i klichéfyldte kategorier. Denne torsdag aften i Store Vega skulle Gojira have lov til at vise deres værd uden kasser og kategorier, og det er også umiddelbart her, de fire franskmænd befinder sig bedst.

Franskmændene indledte koncerten med en grumset og buldrende lyd på ”Only Pain” og ”The Heaviest Matter of the Universe”. I min bog ikke de stærkeste numre at vælge som åbning på koncerten, men på den anden side sætter jeg pris på, at de ikke valgte de stærkeste perler fra bagkataloget til den uskarpe start.
Derefter kom Gojira i den grad på sporet, og på de efterfølgende fremragende ”Silvera” og ”Stranded” fremstod franskmændene som vi kender dem: Skarpe, aggressive og teknisk overlegne, og det niveau holdt kvartetten under hele koncerten.

Den fyldte sal var nu for alvor i skudlinjen, og der var ingen vej uden om – vi blev ramt, og det føltes fantastisk. Gojira satte efterfølgende ikke en finger forkert, og de levede fuldt ud op til det teknisk høje niveau, de har vist på deres albums. Vi blev sønderskudt af effektive højdepunkter, men vigtigst var den høje kvalitet Gojira konstant havde i deres kompromisløse metal pakket ind i teknisk (fransk) finnesse.

Og man blev rusket rundt. Det bliver man til en koncert med Gojira, når de det ene øjeblik fejlfrit og varieret navigerer sikkert i tempo og rytme, og de øjeblikket efter igen plaffer løs som på indledningen af ”Toxic Garbage Island”, hvor de bagerste i den fyldte sal må have følt sig presset opad bagvæggen – ramt i både hoved og hjerte.

Konger eller ej så leverede Gojira via fransk teknik, finesse og slagkraft en magtdemonstration denne aften i Store Vega. De fire franskmænd er vanvittigt dygtige i deres omgang med metalgenren, og det skruede de fast med franske skruer, i størrelser man ikke finder i byggemarkeder herhjemme.

Det var ikke kongeligt. Det var mesterligt.

Karakter 9

Karakter

9
Written By
More from Lars Asmussen
04.07.14 – Mogwai – Arena, Roskilde Festival
Mogwai lader musikken tale for sig selv. Deres instrumentale kompositioner, hvor deres...
Read More
0 replies on “09.03.17 – Gojira – Store Vega, København”