28.06.17 – Red Fang – Avalon, Roskilde Festival

Foto: Claus Wrang Michaelsen

Hugtænderne bed sig bedre fast end sidst

Jeg har oplevet amerikanske Red Fang live et par gange før, også tidligere på Roskilde Festival, tilbage i 2012 på, den nu desværre ikke længere eksisterende, Odeon. Jeg husker at Red Fang for fem år siden gav en ganske uinspireret, sløv koncert og frygtede derfor, det ville ske igen i år.

Sådan gik det dog ikke helt, heldigvis. Der var en del fremmødte i Avalonteltet på festivalens første officielle dag og da bandet gik på scenen virkede de langt mere oplagte end sidst. Vi fik en god blanding af deres bagkatalog, bl.a. ”Wires” og ”Blood like Cream” og i modsætning til sidst, jeg oplevede bandet live var de denne gang gode til at kombinere de mere stenede numre med noget energi, hvor de sidste gang mest af alt levede lidt for meget op til betegnelsen stoner-rock på den dårlige måde.

Foto: Claus Wrang Michaelsen
Foto: Claus Wrang Michaelsen

Selvom Red Fang nok ikke er de typiske rock ’n’ rollere, kom de alligevel med lidt klassiske elementer af dette i deres optræden, bl.a. i form af guitarlir og en lovprisning af Roskildes publikum: ”You guys all ready know that this is the best festival in the world!” og nogle gange er den slags tricks da også helt i orden.

Koncerten i gennem blev bandet ved med at virke rimeligt dedikerede, selvom det ikke var alle sangene, der havde lige stor effekt i teltet. Lyden var overordnet også god, på nær hvad angik vokalen, som på visse numre lød meget mudret og trak den samlede oplevelse ned, men den blev dog hevet lidt op igen, da bandet afsluttet med den svingende “Prehestoric Dog”. Alt i alt en hæderlig koncert fra et band, jeg ellers lidt havde afskrevet som liveband. Godt, man stadig kan blive overrasket positivt.

Karakter 7

Karakter

7
Written By
More from BellBruun
Chasma: Declarations
Når man kun har tre sange at fange lytteren med er det...
Read More
0 replies on “28.06.17 – Red Fang – Avalon, Roskilde Festival”