04.07.18 – Eminem – Orange, Roskilde Festival

Foto: Craig McDean
Amerikanske Eminem leverede et show, der satte tvivlere i skammekrogen og begejstrede masserne. The Real Slim Shady og Stan er tilbage, og Eminem cementerede, at han er en af de bedste i branchen.

Oldie but goodie

For de fleste var der lige del kaos og kærlighed, da Eminem med selvtilliden i orden erobrede Orange sent onsdag aften. Sjældent har forventningerne været så høje, og sjældent har der været så mange mennesker samlet foran Orange, hvis nogensinde! Den store folkemængde skabte kaotiske tilstande og gjorde det pænt trangt og umuligt at bevæge sig nogen steder eller at finde et nogenlunde ordentligt sted at se scoopbookingen Eminem udfolde sig. Men for de i mængden, der accepterede de langt fra optimale omstændigheder, var der en særdeles velsmurt og veludført koncert i vente. Og kærligheden til Eninem var stor, kun overgået af det florerende spørgsmål: hmm har Eminem det stadigt? Tvivlen blev hurtigt gjort til skamme. Fra første sekund flød rimene hurtigt, præcist og energisk – nok er Eninem en oldie på hiphopscenen, men han er sgu stadig en goodie  Den fandenivoldskhed og beskidte kæft, der gjorde ham kendt og iscenesatte ham som et ikon for en generation, har han stadig, og det blev fuldt udnyttet under koncerten.

Tonen blev sat med et festfyrværkeri, og herefter stod ingen stille i de ca 90 minutters hiphop extravaganza, som Eminem og hans enorme orkester med strygersektion leverede. Der var smæk på skillingen fra starten med nogle af de mindre kendte numre, men hitparaden kom hurtigt med “Sing For the Moment” og “For Toy Soldiers”, og herefter rullede The Eminem Show henover publikum, der gav los og rappede med. Eminem fokuserede på musikken og rappen, men hans sidekick Denaun Porter aka. Mr. Porter råbte slagråb til publikum og engagerede masserne. Først afslutningsvis kastede Eminem sig lidt for sent ud i samtalens kunst, og det havde været skønt med mere interaktion mellem hovedattraktionen og de titusindevis af publikummer, der var dukket op for at se og høre stjernen.

Udover Mr. Porter havde Eminem også taget Skylar Grey med. Hun agerede ganske fint Beyoncé på balladen “Walk on Water” fra Revival , ledte an som Dido i massiv og overdøvende fællessang fra bagerste til forreste række på “Stan”. Med nu hæse stemmer sang publikum videre, da hun gav sit take på Rihanna vokalen på “Love The Way You Lie”, hvor strygerne akkompagnerede Eninems rim, der blev leveret med milimeterpræcicion. Og der var flere godter i vente, for Eminem gemte selvfølgelig de største numre til allersidst, hvor han cementerede sin status som en af de største og bedste. Medleyet bestående af  “My Name is”, “The Real Slim Shady” og “Without Me” bragede ud over publikum, der brugte den sidste rest af deres stemmer til at rappe med Eminem. Den 45-årige rapper absorberede energien og trakterede afslutningsvis med ekstranummeret “Lose Yourself”, hvor menneskemasserne eksploderede i glæde og forløsning over forventningernes indfrielse.

Eminem satte sine tvivlere i skammekrogen med sin disciplinerede optræden, der udraderede alle gammelmandsrygter. Den amerikanske rapper viste os vejen med energi og vitalitet, hvor gamle numre fik lyt liv, og nye numre fik et ekstra spark i røven. Han cementerede, at hiphop hører hjemme på Roskilde Festival, også på Orange scene. Vi takker for oplevelsen, Eminem – kom snart igen!

Karakter 8

Karakter

8
More from Camilla Jørgensen
28.06.15 – Josefin Öhrn + The Liberation – Rising, Roskilde Festival
En eller så lovende koncert fyldt med drømmende synthpop rørt med psykedeliske...
Read More
0 replies on “04.07.18 – Eminem – Orange, Roskilde Festival”