04.07.18 – Dark Tranquillity – Pavilion, Roskilde Festival

Foto: Claus Wrang Riis Michaelsen
Dark Tranquillity, der var med til at skabe den svenske melo-død, havde ikke fået det mest optimale tidspunkt at spille på Roskilde Festival, hvor de skulle kæmpe om opmærksomheden med en vis hr. Slim Shady. De tog den udfordring i stiv arm og leverede en rigtig solid koncert, hvor man ikke lod sig bemærke, at de har næsten 30 år på bagen.

De svenske pionerer indenfor melo-døden Dark Tranquillity har alle odds imod sig, da de indtager Pavilion-scenen onsdag kl. 22. Ja, samme tidspunkt som Eminem. At det var nemt at komme til foran scenen giver næsten sig selv, men hvad der sagtens kunne havde været lidt en pinlig affære, viser sig at blive en rigtig fed koncert, hvor de fremmødte får en lektion i, hvordan den svenske melodiske dødsmetal skal lyde fra nogen, der om nogle har været med til at definere genren sammen med deres landsmænd i At the Gates.

Jeg kender ikke det store til bandet før koncerten, og bemærker derfor heller ikke, at de i aften mangler en guitarist og derfor kører hans dele med backtrack. Jeg har desuden også ladet mig fortælle, at forsangeren har lidt problemer med at levere nogle af sine tunge growls live, men det er heller ikke noget, som han i min optik har problemer med denne aften.

Bandet emmer af spilleglæde og det er tydeligt, at de har glædet sig til endelig at få lov til at spille på Roskilde Festival efter at have eksisteret i næsten 30 år. Det betyder selvfølgelig også, at de har et betragteligt bagkatalog, som de får dykket godt ned i. Lyden sidder efter de første par numre helt i skabet og gør, at de tunge og melodiske riffs lyder helt crispy.

Om de lever op til deres arv og giver deres fans den koncert, som de har drømt om, skal jeg ikke kunne sige. Jeg hører også lidt onde tunger her og der om, at det var skuffende, men i så fald må jeg ha’ misforstået noget. Jeg havde i hvert fald en rigtig fed oplevelse og det var lige det, som jeg havde brug for på dette tidspunkt, hvor 99,99% af Roskilde Festival ellers stod ovre ved Orange Scene.

Karakter 8

Karakter

8
More from Christian Bøggild Otte
06.07.18 – Dead Cross – Avalon, Roskilde Festival
Dead Cross er en supergruppe bestående af Mike Patton, Dave Lombardo fra...
Read More
0 replies on “04.07.18 – Dark Tranquillity – Pavilion, Roskilde Festival”