06.07.18 – Touche Amore – Pavilion, Roskilde Festival

Foto: Claus Wrang Riis Michaelsen
Touché Amoré var fredag kl. 16:15 klar på Pavilion til at give Roskildes gæster en lektion i dybtfølt emotionel hardcore. Det blev til en stærk oplevelse for de få, der havde valgt at kigge forbi, hvor Jeremy Bolm og co. krængede deres hjerter ud og fik gæsterne til at glemme alt om solskin.

Når den virkelig skal føles, så lad os da gå all in.

De amerikanske drenge i Touché Amoré har i lidt over 10 år nu været garant for emotionel hardcore, der går lige i hjertet med dybfølte tekster, som man ikke kan lade være med at skråle tilbage i hovedet på forsangeren, når han krænger sit hjerte ud på scenen.

Fredag 16:15 stod de på Pavilion-scenen, som ikke var direkte velbesøgt, og man kunne ha’ sin tvivl om hvorvidt dem, der var mødt, kendte dem i forvejen eller blot havde brug for et lille indspark af noget guitar og trommer efter at være blevet bombarderet med elektronisk musik og hiphop på campingområdet i syv dage.

Forsangeren Jeremy Bolm er en spinkel fyr, men hvad han ikke har i fysisk form, har han til gengæld rigeligt af i energi. Bandets nyeste album Stage Four fra 2016 handler om hans afdøde mor, som han mistede til kræft, og der er ingen tvivl om, at han føler lyrikken hele vejen.

Bandets numre har aldrig været særligt lange, og det er derfor også en sætliste, der kommer vidt omkring i bandets diskografi. Længden på deres numre har altid været min anke, når det kommer til at lytte til dem på plade, hvor jeg føler, at de aldrig helt får lov til at udfolde sig, før de er forbi. Live fungerer det dog forrygende, og specielt deres nyeste nummer “Green” plus “Flowers and You” og “Displacement” fra Stage Four gør det rigtigt godt. Hvis man ikke kan krænge sit hjerte ud til tekster som “You died at 69 with a body full of cancer / I asked your god “How could you” but never heard an answer”, så skal man lige ha’ tjekket sin puls.

Resten af bandet gør ikke stor figur af sig og der skal ikke være tvivl om, at Jeremy Bolm er omdrejningspunktet. Der er ikke den store interaktion med publikum, hvilket måske kunne havde givet koncerten lige det ekstra kick for at gå rent hjem, men ikke desto mindre er det lige, hvad denne anmelder har brug for på nuværende tidspunkt. Med tanke på, hvor lidt musik i deres genre, der ellers bliver booket på Roskilde, må man tage, hvad man kan få. Det skal dog ikke ses som en kritik af Touché Amoré, men som lidt brok til Roskildes bookere.

Karakter 8

Karakter

8
More from Christian Bøggild Otte
06.07.18 – Skeletonwitch – Pavilion, Roskilde Festival
Skeletonwitch skulle stå for at sætte gang i en headbanger-fest kl. 14...
Read More
0 replies on “06.07.18 – Touche Amore – Pavilion, Roskilde Festival”