07.07.18 – Scour – Pavilion, Roskilde Festival

Foto: Claus Wrang Riis Michaelsen
Scour består af den legendariske Pantera-frontmand Phil Anselmo samt medlemmer fra prominente bands som Pig Destroyer og Cattle Decapition. Det var derfor ikke uden forventninger, at en god del mennesker var mødt op på Pavilion-scenen lørdag eftermiddag. Vi fik heldigvis det, vi kom efter, uden at det på nogen måde blev en koncert, der går over i historien.

Kontroversiel black metal med legendarisk frontmand

Endnu en supergruppe indenfor metal har fundet vej til årets Roskilde Festival. Udover Dead Cross, der spillede dagen inden, bød programmet på black metal-bandet Scour, der har den legendariske og berygtede Phil Anselmo fra Pantera, Down og et par andre projekter, som frontmand sammen med medlemmer fra bl.a. Pig Destroyer og Cattle Decapitation.

Der var efter annonceringen af Scour på Roskilde Festival en del kritik af bookingen, da den landede cirka samtidig med, at Phil Anselmo igen igen var røget ud i problemer pga. kommentarer med racistiske/nazistiske undertoner. Jeg overvejer derfor på vej til koncerten, om der ville være nogle protester ved scenen, men alt virkede glemt, og i stedet bliver jeg mødt af et godt fyldt telt, hvor et metalhungrende publikum er klar til at holde fest.

Scour er bestemt ikke originalt indenfor genren – det er fuld fart frem og lur mig, om vi ikke kommer hele vejen rundt i bandets bagkatalog, der består af 12 sange fordelt på to EP’er. Mellem sangene bruger Phil da også god tid på at snakke og komme med en lang række kommentarer, der kan ses som enten bøvede eller underholdende afhængigt af den, der lytter. Jeg er supergodt underholdt, og specielt hans kommentar om, at det er kun er anden gang, at han spiller et show ædru – eller, nårh nej, han havde faktisk lige røget en lille joint – samtidig, at han er lidt i tvivl, om Scour har spillet syv eller otte shows, får en til at trække på smilebåndet.

Bandet spiller tight, men det er nu heller ikke en overraskelse, hvis man har set Pig Destroyer eller Cattle Decapition før. Det er nogle rutinerede musikere, der ved, hvad de laver, og man kunne helt klart også godt høre nogle grind-elementer i numrene.

Til sidst får vi to Pantera-numre, “Slaughtered” og “Strength Beyond Strength” – både oplagt og passende i betragtning af, at Panteras trommeslager Vinnie Paul tragisk døde for et par uger siden. Her peaker koncerten klart for det forreste publikum, der sætter gang i en god omgang circle og mosh-pit.

Scour spiller en helt fin koncert, hvor man er godt underholdt hele vejen igennem. Vi kommer ikke helt op at ringe, men mindre kan også gøre det. Phil Anselmo leverer underholdningen mellem numre, og når bandet rent faktisk spiller, så er det god smadder, der giver lidt til både black metal- og grindcore-fansene på festival (hvor mange, der så rent faktisk er tilbage, af dem).

Karakter 7

Karakter

7
More from Christian Bøggild Otte
06.07.18 – Touche Amore – Pavilion, Roskilde Festival
Touché Amoré var fredag kl. 16:15 klar på Pavilion til at give...
Read More
0 replies on “07.07.18 – Scour – Pavilion, Roskilde Festival”