04.07.19 – Mø – Orange, Roskilde Festival

Mø fik etableret en festlig Lille Fredag på Orange scene. Det var ganske vist med få overraskelser, men til gengæld med højt energi niveau og opvejende engagement.

Mø-licious

Mø har været på noget af en rejse i de seneste år. Tours rundt omkring i verden, samarbejdet med en række stjerneproducenter, og ja her er Diplo selvfølgelig en af dem, og så har hun fået noget inspiration til at give hendes sceneshow en ekstra dimension. Den unge sangerinde har altid haft en forkærlighed for det dramatiske, og det tog hun til et nyt Gaga-esque niveau torsdag aften på Orange. Med stor hat på sned og en kappe med et mental sundhedsbudskab startede Karen Marie sin Orange koncert, der hvor hun helst vil være; blandt sine fans på første række i pitten. Hun lagde ud med California hyldesten “Purple Like The Summer Rain” fra 2018 albummet “Forever Neverland”, og herfter fortsatte hun i et non-stop partygear, der gav publikum det, de havde forventet –  en gedigen god fest til at sætte tonen for resten af nattens udskejelser. Hun lavede skyggespil på scenens baggrund og skabte silhuetter, der kunne imiteres, og så engagerede hun sit publikum med interaktion i pit, crowdsurfing og talte til folk foran den orange scene.

Mø har en evne til at nå ned på bagerste række og få folk med i hendes fest, og det er en misundelsesværdig kvalitet at have, når man betræder Orange scenes glorværdige gulvbrædder. Hun er altid overvældet og enormt taknemmelig, når hun spiller en koncert. Men der er ingen tvivl om at Roskilde Festival har et helt særligt sted i hendes hjerte. Som hun selv påpegede under koncerten, så var det på Roskilde Festival, at det hele startede for hende i 2013. Måske er det derfor, at hun er medrivende. Måske er det derfor, at man som publikum bare gerne vil feste med hende og have det sjovt. Og festen er lige så god, om det er “Pilgrim” med sine tunge basgange og taktfaste rytme eller Diplo festbomben  “Get It Right”, der spiller.  Torsdag aften fik publikum hitparaden og den fest, de ville have. Overraskelser var der til gengæld ikke meget af. Det er dog lige med undtagelse, at den crowdpleasende Spice Girl hyldest, der er blevet en tradition for Møs Roskilde koncerter. Sammen med barndomsveninden Josefine Struckmann Pedersen og den danske pops nuværende IT-girl Jada posede de tre i bedste Charlies Angels stil og sang “Say You’ll Be There” til stor begejstring og fællesskrig og skrål.

Mø afsluttede med konfettikanon og regnvejrdans efter at have leveret en popfest af kaliber. Afslutningsvis fik publikum sig en sidste dans og fællessang med “Final Song”. Det var en passende afslutning på en koncert, der kunne være druknet i regn, men som blev løftet af Møs energi og engagement. Og lur mig om ikke folk nynnede og dansede sig videre ind i natten efter en festlig Lille Fredag med Mø.

 

 

 

Karakter 7

Karakter

7
More from Camilla Jørgensen
18.01.07 – Offbeat – Off The Record Showcase – Rust
Offbeat – med på beatet Den danske musik har sjældent været mere...
Read More
0 replies on “04.07.19 – Mø – Orange, Roskilde Festival”