05.07.19 – Jada – Avalon, Roskilde Festival

Foto: Claus Wrang Michaelsen
Den unge popsangerinde Jada gav Avalon en overbevisende Roskilde debutkoncert, hvor folk fik serveret storladen soulvokal, konfettikanon og et par overraskelser undervejs.

Flot, fornøjelig og fin debut

Dansk pop har fået en ny diva… en uden nykker og som bærer følelserne på ærmet. Jada har en stemme, der giver kuldegysninger, når den får mulighed for fri udfoldelse. Det var der rig lejlighed til under Avalons teltdug, da den unge sangerinde, hendes store band og tre korsangerinder trådte ind på scenen. Overalt i teltet så man folk, der stod med løftede arme og pastelfarvede vifter i hænderne. Taktfast blev Jada-rekvisitten svunget fra side til side, da første sang” “Clean Love” satte gang i koncerten som et pistolskud på startlinjen. Der blev jublet, danset og sunget med, mens Jada stilsikkert skred over scenen i en Barbie-pink, glitrende stramtsiddende sag. Som hun kom gennem sangen, steg den vokale spændvidde, og det samme gjorde temperaturen på Avalon. Det var ganske enkelt en stærk, overlegen start fra det danske talent, der sidste år kæmpede med stress og angst og måtte aflyse koncerter landet over.

Foto: Claus Wrang Michaelsen
Foto: Claus Wrang Michaelsen

Jada er charmerende ærlig, når hun står på en scene. Hun er smilende, engagerende og ligefrem, hvilket gør hende til en virkelig person, som man kan relatere til. Inden “Tonight” fortalte hun, at sangen handler om at gå alene hjem fra byen og have det blandet med det. De mange venindepar i publikum nikkede genkendende til den situation med smil og let latter. Jada indledte derefter sangen med et stykke, hvor hun næsten sang a capella med en blotlagt ærlighed, der kun blev forstærket i den resterende del af nummeret,. Her hævede hendes stemme sig op under teltdugen i en skøn sammenblanding af skrøbelighed og råstyrke, mens musikken understøttede hende med synth og et beat som et hjerteslag.

Foto: Claus Wrang Michaelsen
Foto: Claus Wrang Michaelsen

Desværre faldt tempoet for koncerten en smule i midten. Det skyldtes bl.a et langtrukket kostumeskift og nogle sange, der blev peppet op med overflødige gimmicks. Heriblandt var der et nummer, hvor Jada sang serenade for publikum… fra en blomsterudsmykket gynge. Det blev en smule kitchy og komisk, da Jada havde lidt problemer med at komme op på gyngen, og det var en helt unødvendig tilføjelse til settet. Jada burde i stedet stole på, at hun og hendes stemme er nok til at fastholde et publikum. For det er det. Det beviste hun til fuld med en fantastisk afslutning, hvor hun poppede op i lydtårnet og sang “Keep Cool” for den midterste og bagerste del af teltet, indtil hun stadig syngende lod sig bære hele vejen til scenen. Synet af den flydende Jada omgivet af vifter og begejstrede fans er et billede, der bliver i tankerne en rum tid endnu. Det var et modigt og sjovt træk fra Roskilde debutanten, der kun vandt mere velvilje efter dette. Den gode stemning blev igen banket ind i folk med konfetti og fest, da tonerne til Jadas popsoul hit “Lonely” flød ud af højtalerne. Det blev en flot afslutning på en fin og fornøjelig debutkoncert, der efterlod publikum i hopla og højt humør.

Foto: Claus Wrang Michaelsen
Foto: Claus Wrang Michaelsen
Karakter 7

Karakter

7
More from Camilla Jørgensen
02.07.08 – The Asteroids Galaxy Tour – Pavilion Jr, Roskilde Festival
Solen skinnede klart ned på Pavilion Junior og alle de mange sommerglade...
Read More
0 replies on “05.07.19 – Jada – Avalon, Roskilde Festival”