30.06.22 – Sigrid – Arena, Roskilde Festival

Foto: Claus Wrang Michaelsen

Den norske popprinsesse Sigrid har et særligt forhold til Roskilde Festival, og dette års besøg var det tredje inden for de seneste fire festivaler, en imponerende track record for en kunstner på 25 år. Fra første sekund på Arenas massive scene beviste hun med bravour og høj underholdningsgrad, hvorfor hun hører hjemme på de største scener.

Hun indtog rummet som en bragende kugle af energi og åbnede sit set med ”It Gets Dark, hvor hun viste power vokal og store armbevægelser, mens publikum skrålede med. Den sang er åbningsnummeret på hendes seneste album How to Let Go, og wow hvor gav Sigrid slip på alt og servede den ene fængende popmelodi efter den anden fra start til slut. Til de i publikum, der stadig havde søvn siddende i kroppen, blev det et wake up call fra pragtpoppens verden. Uden en pause gled første nummer over i hoppen og dans til ”Burning Bridges”, mens den slagkraftige ”Sucker Punch” fra hendes debutalbum af samme navn gav publikum en mulighed for fællessang og vuggen til de fængende rytmer.

Og sådan fortsatte Sigrids charmeoffensiv på Arena. Hun trak folk med ind i sin verden og var en sprudlende boble af glæde og energisk overskud. Hun blinkede flirtende til Arenas kamera, delte Roskilde anekdoter, og svarede på tilråb fra hendes fans på første række. At hun havde det sjovt og følte sig ekstremt godt tilpas, stod klart i kraft af hende legesyge vokal og fraseringer, der blev akkompagneret af hvirvlede dans og glidende poseringer. Den stemning var ganske enkelt smittende og satte tonen for hele teltet, hvor det var umuligt ikke at overgive sig til Sigrid og hendes vindende popmelodier.

På trods af enkelte ballader, der bød på en kærkommende pause for dansemus, stod eftermiddagens koncert i folkefestens tegn. Det understregede Sigrid, da hun lukkede sit set med det disco-inficerede hit ”Mirror”, der fik teltdugen til at løfte sig fra det boost, som folk gav hinanden med eksplosiv dans og glædesudbrud. Den afslutning bekræftede, at Sigrid er en Orange stjerne in spe, og sendte publikum videre i opløftet tilstand.

Karakter 7

Karakter

7
More from Camilla Jørgensen
22.05.06 – Morningwood – Lille Vega
Morningwood – En meget bizar fest Puha sikket show! Forsangerinden Chantal Claret...
Read More
0 replies on “30.06.22 – Sigrid – Arena, Roskilde Festival”