26.06.23 – Pil – Eos, Roskilde Festival

Som aftensolen tittede frem, samlede et massivt publikum sig foran den farvestrålende Eos scene, og sammen med den danske sangerinde Pil dansede de eftermiddagens regn væk under en koncert, der bød på perlende pop og banger beats fremført med subtil charme og selvtillid.

Det virkede nærmest profetisk, at sangerinden åbnede med synth popsangen ”Ingenting jeg hellere vil”. Det var bestemt den følelse, publikum gav fra sig fra første strofe: at der ikke var andre steder og ingen andre ting, de hellere ville end at synge og hoppe sammen med Pil. Som sunget så gjort.

Pil er ikke en frembrusende kunstner, der leverer store armbevægelser og indøvede dansetrin. Men det gør hende ikke mindre dragende at opleve. Tværtimod. Hun inviterer sit publikum ind i sin verden med charmerende nærvær, der kommer til udtryk i hendes interaktion med publikum. Hun hev folk med på floor og gav den som dansedronning med det fængende popnummer ”Dér”, som hun har lavet sammen med Wads.png, der dukkede op på scenen. Her fik hun lynhurtigt publikum engageret med hoftevridende bevægelser, mens de skrålede med på den finurlige tekst. Herefter skiftede hun tempo, og det var svært ikke at falde pladask for hende, da hun gik ud i mængden foran scenen og fremførte ”Rullefald” med fløjlsblød sirenesang. Mens hun stod og sang i orkanens øje, svajede folk fra side til side og gav sig hen til melodierne og til Pil.

Derefter blev clubben åbnet med fanfavoritten og P3 darlingen ”Dronningen af Månen”. Det nummer blev startskuddet til en stribe særdeles dansevenlige sange, der gled ind i hinanden, og slutteligt kulminerede med den fortryllende ”Når du går herfra (Nattely)”. Fællessangen klingede inderligt over pladsen, mens Pil rørt fældede en tåre. Det var et af de der helt særligt Roskilde øjeblikke, der kommer til at sidde fast i hukommelsen, og da sangen klingede ud, bragede bifaldet velfortjent.

Trods lidt knas med lyden, hvor særligt bassen til tider mudrede lydbilledet, glimrede Pil tidligt mandag aften på dette års festival. Mon ikke hun med aftenens optræden spillede sig til en plads på listen over potentielle åbningsnavne til Roskilde Festival 2024? Det håber jeg, for med sin optræden på Eos beviste Pil med sikker hånd, at hun er en popdronning af kaliber og en kunstner, der er værd at holde et skarpt øje med.

Karakter 7

Karakter

7
More from Camilla Jørgensen
Tina Dickow: In The Red
Poppet melankoli Med to albums i ryggen er århusianske Tina Dickow langt...
Read More
0 replies on “26.06.23 – Pil – Eos, Roskilde Festival”