Intim koncert med Nicolai Funch

nicolaifunch-dk-presse2008-300x300

En lun søndag sommeraften krydret med lidt live singer/songwriter-musik på Lades Kælder – det lyder jo hyggeligt, og hyggeligt var det også at høre Nicolai Funch i den intime kælder i indre København i søndags. Desværre havde alt for få fået øjnene op for dette, så Lades Kælder var halvtomt, da Nicolai Funch gik på scenen denne søndag aften. Tomheden syntes dog ikke at gå hverken Funch eller publikum på. De fremmødte rykkede sammen på stole foran scenen, og dette gav en intimitet, som passede så glimrende til Funchs musik.

Med sig havde Nicolai Funch sin faste guitarist Lasse Boman, og sammenspillet mellem de to fungerede fint koncerten igennem. Sammen fik de præsenteret numrene fra debutalbummet Hooked, og af og til blev den mere klassiske akustiske singer/songwriter-guitar akkompagneret med en blues-guitar fra Lasse Boman.

Som en stor beundrer af debutalbummet, skal det nævnes at albummet ikke helt blev præsenteret som fortjent denne aften. Man savnede trommer og bas, så numrene fra Hooked kunne præsenteres så glimrende, som de fungerer på albummet. Derfor kan man kun glæde sig til, at Nicolai Funch senere på året vender tilbage på Huset i Magstræde – forhåbentlig med band.

Til gengæld havde Nicolai Funch så meget andet at byde på, som gjorde det hele meget interessant alligevel. Som nævnt blev det til tider meget blues-inspireret, og der kan ikke herske tvivl om både Funchs og Bomans forkærlighed for blues-musik. Derudover præsenterede Funch nogle nye numre med titlerne Let Your Guards Down, Crazy For You og Hold On To Me, hvor stilen lagde sig opad debutalbummet. Endelig fremførte Funch alene på scenen James Taylors smukke The Water is Wide, hvilket gav et klart indtryk af en stor forkærlighed for Taylor og netop dette nummer.

De tilhørende fik en hyggelig aften i selskab med Nicolai Funch. Kæresteparret hvor pigen lagde sit hoved på fyrens skuldre i bar nydelse af musikken og den gode kommunikation mellem publikum og Funch vidnede om et nærvær, hvor det udeblivende publikum gik glip af noget. Man kan kun glæde sig til at høre mere i lidt større omgivelser, hvilket musikken helt sikkert fortjener.

Written By
More from Lars Asmussen
Hatesphere: To the Nines
Til alle skeptikere efter de mange udskiftninger: Byd Hatesphere velkommen tilbage! Var...
Read More
0 replies on “Intim koncert med Nicolai Funch”