26.06.07 – Pearl Jam – Forum

Foto: Danny Clinch
Foto: Danny Clinch

Bølger af kærlighed mellem band og fans strømmede gennem Forum tirsdag aften

Foran en forholdsvis lille scene og et baggrundstæppe der forestillede enorme bølger, stod 10.000 fans denne tirsdag aften klar til for første gang i 7 år at byde velkommen til Pearl Jam på dansk grund. Siden den tragiske ulykke på Roskilde Festival i 2000, har vi ikke haft glæde af de gamle grunge-helte, så det var naturligt nok et sultent publikum, der var på plads i Forum. Uanset hvor man befandt sig i den enorme hal, kunne man høre ivrige samtaler om Pearl Jam. Der var fans, der primært huskede dem fra deres storhedstid i 90erne, og så var der alle os andre, der gisnede om, hvad Pearl Jam ville diske op med af lækkerier fra deres efterhånden enorme bagkatalog, som også tæller fremragende rockalbums fra det nye årtusinde. Og lækkerier er, hvad man altid kan forvente fra Pearl Jam til deres koncerter. De leverer stort set hver gang ca. 30 numre fordelt på godt to timer, og de har en fantastisk evne til at skifte setliste fra gang til gang.

Pearl Jam blev da også modtaget med et jubelbrøl, da de gik på scenen. Der blev åbnet smukt med ”Long Road”, som allerede fra starten bevidnede om Eddie Vedders stærke vokal. I det hele taget blev åbningen god med de efterfølgende numre ”Corduroy” og ”Why Go”. Senere begyndte kærligheden at regne ned over Forum. Først med ”Love Boat Captain” der med teksten ”Lost 9 friends, we’ll never know / 2 years ago today / And if our lives became too long / would it add to our regret?” henleder tankerne til Roskilde i 2000. Nummeret blev fadet ud til Vedders vokal, der fik publikum med på fællessang til strofen ”Give me love”. Kærligheden fortsatte med The Who’s ”Love Reign O’er Me”, som var Pearl Jams julesingle til fanklub-medlemmer i 2006 – det var i øvrigt første gang, de spillede den live.

Pearl Jam spillede en hård koncert denne aften, og det var de hårdeste numre, der skuffede mig lidt. ”Life Wasted”, ”World Wide Suicide”, ”Severed Hand” og især ”Porch”, blev fremført alt for rodet, og lyden på Mike McCreadys leadguitar grænsede til det irriterende på disse normalt velfungerende numre. Publikum omkring mig virkede i en kort periode lidt uinteresserede, men heldigvis er Pearl Jams bundniveau meget højt, og heldigvis forkæler de altid deres fans med over 2 timer lange koncerter. Denne aften rundede de også de 2 timer og hele 27 numre, og dermed nåede de mod slutningen via to gavmilde set ekstranumre at vende skuden. Første ekstra-set bestod af seks numre, hvoraf de tre sidste ”Once”, ”Black” og ”Alive” virkelig vækkede publikum, og fik Forum op på kogepunktet igen.

I det andet ekstra-set fortsatte Pearl Jam det høje niveau. Først med klassikeren ”Better Man” og derefter ”Keep On Rockin’ In A Free World”, der blev fremført i en tonstung version, som fik samtlige 20.000 arme i vejret i Forum. Det var også i andet ekstra-set at Pearl Jam fik bragt kærligheden tilbage i Forum. Først blev alt lys tændt inden ”Better Man”, og derefter holdt Eddie Vedder en vel nok ventet tale til de danske fans og til de efterladte efter tragedien i Roskilde. Og helt usædvanligt hev Eddie Vedder en lyshåret pige på scenen til ”Yellow Ledbetter”. Vedder og den tårevædede pige satte sig på gulvet og holdt hinanden i hånden under hele nummeret.

Jo, der var kærlighed i luften denne aften, og det var nok hvad både Pearl Jam og publikum, havde brug for til dette længe ventede gensyn. De enkelte svipsere som indtraf, blev uden tvivl overskygget af kærlighed, fællesskab og de mange trods alt velfungerende numre.

Written By
More from Lars Asmussen
Interview med Nicolai Funch
Som det kan læses i en anmeldelse andetsteds på diskant.dk, er århusianske...
Read More
0 replies on “26.06.07 – Pearl Jam – Forum”