25.10.07 – Doí – Lille Vega

doi-dk-presse2008-565x377

Drømme med kant

Selvom Doí endnu ikke er blevet kendte nok til at komme i a-rotation på P3 havde de dog medbragt et opvarmningsband. Opvarmningsbandet var danske Vektormusik, som spillede meget lange stille numre electronica akkompagneret af harpe og violin. De gjorde det overbevisende og var samtidig et godt valg som opvarmning, idet de formåede at være endnu mere afdæmpede og spille numre, der varede endnu længere end Doís døsede drømmesceancer. Vektormusik var dermed reel opvarmning og nåede på en lille time at spille blot to numre.

Doí er efter turnéer rundt om i udlandet vendt tilbage til Danmark og havde i dagens anledning medbragt sig Skt. Annæ pigekor – en flok 9. klasses piger alle klædt som engle i hvidt, som forsanger Martin Dirkov selv udtrykte det. Kl. kvart over ti lagde Doí ud med ”Where Rivers Turn” , som er et af debutalbummets bedste numre, men det var nogle tydelige ængstelige udtryk, der var i medlemmernes ansigter lige inden koret for første gang skulle falde ind under aftenens første omkvæd. De ængstelige udtryk, blev heldigvis gjort til skamme af pigekoret, der backede godt om bandet og nervøsiteten kunne lægges på hylden igen.

Aftenen forløb nærmest som et hyggeligt gymnasiearrangement. Flere af korpigerne havde medbragt familie, der noget uvant med omgivelserne sad rundt om i hjørnerne og lyttede interesseret og det føltes også som om Doí havde medbragt en række venner. Alt dette gjorde stemningen mere hyggelig og intim end det sædvanligvis kan være til koncerter.

Under den halvanden times lange koncert nåede Doí at spille hele deres album samt 3-4 nye numre og forskellen mellem live og album var ikke så stor som man kunne have frygtet. Doí formåede nemlig at bibringe numrene mere kant og gøre flere af de blide drømmescener til rockede rutsjebaneture i stedet, hvilket især viste sig i nogle af aftenens bedste numre ”Ponds, In Your Sigh” og ”Grained Departures”.

Koncerten slog fast, at Doís medlemmer er dygtige musikere; her vil jeg især fremhæve trompetisten og saxofonisten og Martin Dirkovs sans for at synge både blidt og hårdt på samme tid. De nye numre viste, at Doí ikke er færdige med at lave musik til dine drømme, men måske også, at tiden er kommet til at give musikken en smule mere kant.

More from Simon Lei Fredslund
Skanderborg Festival 2009 – Fredag
Aftenprogrammet på Bøgescenen domineres af kunstnere fra lokalområdet og klokken 18 træder...
Read More
0 replies on “25.10.07 – Doí – Lille Vega”