01.10.08 – The Hellacopters – Amager Bio

Foto: Claus Michaelsen
Foto: Claus Michaelsen

The Hellacopters sagde farvel til Danmark med et brag af en koncert

Som et af de sidste led i deres afskedstour, havde svenske The Hellacopters denne onsdag aften valgt at sige farvel til deres danske fans med et besøg i Amager Bio. Selv om det på mange måder er trist, at de svenske garage-hard-rockere er ved at lukke og slukke, så var der denne aften intet tegn på tristhed hos hverken bandet og publikum. The Hellacopters spillede fra starten af op til en stor fest, og publikum ville gerne lege med.

Med det relativt store bagkatalog som The Hellacopters har produceret gennem deres 14 år, mødte jeg op til koncerten med stor spænding i kroppen, med henblik på hvad aftenens setliste ville byde på. Her blev jeg på ingen måde skuffet, da mine tre favorit-albums, By The Grace Of God, High Visibility og det helt nye cover-album Head Off var ganske pænt repræsenteret. Anført af frontmanden Nicke Royale, iført sin store general-kasket, åbnede de fem langhårede svenskere med ”Hopeless Case og a Kid in Denial”, der sammen med numre som ”By The Grace of God”, ”Better Than You”, ”Electrocute”, ”I’m in the Band” og ”Toys And Flavours”, virkelig satte festen i gang – både på scenen og blandt publikum.

Hvor der på ovenstående numre og albums er en rigtig god kombination af gode melodier, rock-klichéer og storslået garage-rock, så bød de mange ældre numre, som trods alt også kom til deres ret til denne danske afskedskoncert, i højere grad på mere beskidt, tempofyldt og skramlende rock n’ roll. The Hellacopters skal ikke høre et ondt ord herfra for at tage disse numre med til festen, men numrene fra de tre førnævnte albums fungerede bedst og skabte den bedste stemning.

Under ekstranumrene peakede stemningen med et yderst fornemt besøg. Biff Malibu fra de hedengangne Gluecifer kom på scenen for at trykke den af til en yderst energisk og tempofyldt version af Queen’s ”We Will Rock You”. The Hellacopters lukkede og slukkede med ”Soulseller”, og hermed havde de via denne afskedskoncert virkelig sat en tyk streg under deres formidable evner inden for deres genre.

Med koncerten sagde The Hellacopters farvel med manér til de danske fans, og med den energiske og medlevende stemning som publikum viste denne aften, så blev der også fra Danmarks side sagt ordentligt farvel til de fem svenske helikopter-piloter. Med deres nærmest tidløse rock n’ roll, har The Hellacopters sat et markant aftryk i skandinavisk rockmusik, og der er nok ingen fare for, at de vil gå over i glemmebogen foreløbigt.

Written By
More from Lars Asmussen
Pretty Maids: Pandemonium
Pretty Maids holder fast i de mange dyder, som de i så...
Read More
0 replies on “01.10.08 – The Hellacopters – Amager Bio”