Konkhra: Nothing Is Sacred

konkhra-nothingissacred
Weapons of Mass Destruction

Et dansk dødsmetal-band med 20 års jubilæum må siges at være en kraftpræstation. Konkhra har gennem 90erne og frem til i dag, hørt til blandt Danmarks største af de tungeste. Af en eller anden grund har de danske bands inden for genren, aldrig formået at kravle det sidste trin opad, og dermed nå et niveau som for eksempel svenske Entombed og In Flames har præsteret. Alligevel er det imponerende, at Konkhra trods så mange år på bagen og adskillige udskiftninger i bandet undervejs, stadig eksisterer.

Efter en årrække med et par lidt tvivlsomme albums, hvor Konkhra eksperimenterede lidt med genren, uden det store held, kom de med albummet Reality Check fra 2003 igen på rette vej. Både musikken og Anders Lundemarks vokal var tungere end længe hørt, og Konkhra lod til at være i topform og dermed til at være i stand til at holde dødsmetal i live i Danmark.

Her i 2009 er Konkhra så tilbage med albummet Nothing is Sacred. Der er minsandten sket udskiftninger igen, og nye i bandet er nu trommeslager Mads Lauridsen og den bare 20-årige guitarist Michael Skovbakke. Det lyder som om, at disse herrer har givet Konkhra endnu mere blod på tanden, for hverken brutalitet eller skarpe holdninger i teksterne er der skruet ned for.

Albummet åbnes med en række sammenklippede og dermed manipulerede udtalelser fra George Bush-taler, der ikke sætter ham i noget godt lys. Derefter buldres der løs på ”Hail to the King”, som i et vildt tempo uden kompromis lægger op til en hård og brutal omgang på resten af albummet. Det høje tempo og den kompromisløse attitude grænser mange steder på albummet til det rodede, og det høje niveau som numrene ”Religion is a Whore” og titelnummeret ”Nothing is Sacred” lægger op til, holder desværre ikke albummet igennem

Fans af Konkhra vil dog formentlig ikke gå skuffede fra Nothing is Sacred. Politiske og anti-religiøse budskaber gør på tekstsiden Konkhra skarpere end nogensinde. På samme tid tordner de nådesløst derudaf rent musikalsk. Ifølge pressematerialet er Konkhras verdensbillede både apokalyptisk og med gode forhåbninger for fremtiden. På trods af mine blandede følelser omkring Nothing is Sacred, vil jeg trods alt ikke forudsige dommedag for Konkhra. De virker på mange måder, som et band der er blevet genfødt, og derfor er der også her gode forhåbninger for fremtiden.

Written By
More from Lars Asmussen
CODY – interview
Vi er bare CODY For mange unge nye talenter på den danske...
Read More
0 replies on “Konkhra: Nothing Is Sacred”