Papa Stereo: EP

Kan Papa Stereo holde niveauet på mere end tre numre, og kan de holde fast i en naturlig originalitet, uden at den bliver påtaget, når den skal strækkes ud over et større repertoire, så er der noget rigtigt spændende i vente i Papa Stereos fremtid.

cover-papastereo-ep-2009-300x300

Energisk fest-melankolsk rockintensitet

Københavnske Papa Stereo er et interessant bekendtskab, som dette efterår slipper deres første indspillede materiale løs på en EP. Stilen er klart i rock-enden, men der er mere i Papa Stereo end blot en kasse med prædikatet rock. For de formår at blande feststemt energi med melankoli, energisk rock med intimitet og maskulinitet med følelser.

De fire medlemmer af Papa Stereo har en fælles fortid i bandet Dromedar, som de selv beskriver som et orgel-jazz-orkester. Mærkværdigt nok i sig selv – og med til at skabe forståelse for den alternative tilgang til rockmusikken, som de viser på denne EP.

Der er masser af guitarer, masser af elektronik og synth-lyde, der er samples og der er gammeldags frembragt musik. ”Mary Change” er omdrejningspunktet med et næsten psykedelisk Doors-agtigt tema, som understøttes af en retro-produktion, disco-trommer, samples og synth-lyde. Hertil kommer en vokal, der både byder på iørefaldende melodi-stumper, noget råbe-rap-agtigt – og alt muligt andet. Det lyder som en stor pærevælling, og det er det. Men hvem har nogensinde påstået, at pærevælling ikke kan smage godt?

Der er mere intimitet og følsomhed på ”Turn Around”, mens den alternative og originale tilgang til sangskrivningen findes på den energiske ”Following Your Nose”.

Kan Papa Stereo holde niveauet på mere end tre numre, og kan de holde fast i en naturlig originalitet, uden at den bliver påtaget, når den skal strækkes ud over et større repertoire, så er der noget rigtigt spændende i vente i Papa Stereos fremtid.

Written By
More from Morten Wamsler
Yelle: Safari Disco Club
To gange træder Yelle i karakter og flytter på holdningen til maskinel...
Read More
0 replies on “Papa Stereo: EP”