04.03.10 – Lamb of God – Store Vega, København

Lamb of God beviste, hvor vigtigt for lyd og stemning det er, at være hovednavnet og dermed kunne levere varen på egne præmisser. Lys og lyd ramte plet, og i samarbejde med den udsolgte sal, løftede de stemningen til et niveau, jeg ikke tidligere har oplevet i Store Vega. Knyttede nævner, djævletegn og hoppestemning prægede publikum helt til bageste række.

Lamb Of God (Foto: Lars Asmussen)
Lamb Of God (Foto: Lars Asmussen)

Lamb of God skød med skarpt og ramte plet

Amerikanske Lamb of God havde i sommer æren af at varme op for Metallica i Forum, og selv om de gjorde det hæderligt, så skinnede det tydelig igennem, at de i mere end én forstand var på fremmed grund. Deres tempofyldte og kompakte powermetal kom på ingen måde til sin ret i det store Metallica-indrettede Forum. Det skulle Lamb of God torsdag aften forsøge at lave om på, da de selv var hovednavnet til en vaskeægte metalaften i Store Vega.

En metalfan kunne, hvad rammerne angår, ikke have ønsket sig mere. Det udsolgte Store Vega var tydeligvis et enigt metal-elskende et af slagsen, og de mange band-t-shirts betød også, at publikummerne matchede hinanden rigtig godt – på den rigtig sorte måde. Derudover stod Lamb of God ikke alene som optrædende i aften. Opvarmningsmæssigt var de blevet bakket rigtig godt op af Between the Buried and Me, August Burns Red og Job for a Cowboy. Jeg nøjedes med at opleve hovednavnet i aften, men at dømme efter stemningen da jeg ankom, så havde de tre bands gjort et godt stykke arbejde i forhold til at puste liv i Store Vega.

Så kom de. De store sorte klæder bagest på scenen blev trukket væk, og det store hævede trommesæt samt alt Lamb of Gods andet udstyr kom til syne. De fem hovedpersoner selv var veloplagte, og der var fra starten af koncerten ingen nåde fra deres side. Der blev åbnet med de nye ”In Your Words” og ”Set to Fail”, og præcis som man kender dem, var det kompromisløst, knivskarpt og tight hardcore metal fra starten af.

Via deres to seneste albums, Sacrament (2006) og Wrath (2009) har Lamb of Gods popularitet blandt metal-elskere verden over nået højder, der er nærmest uhørt inden for denne tunge genre. Især via store salgstal i USA må drengene fra Richmond, Virginia nu betegnes som absolutte sværvægtere inden for genren, og det levede de op til via aftenens kompetente show. Jeg så inden showet mest frem til numre fra førnævnte nyeste albums, men også ældre numre var på setlisten i aften, og de fik et enormt løft. Især Randy Blythes vokal har vokset sig op blandt de bedste i genren, og han svigtede på ingen måde i aften.

Lamb of God beviste, hvor vigtigt for lyd og stemning det er, at være hovednavnet og dermed kunne levere varen på egne præmisser. Lys og lyd ramte plet, og i samarbejde med den udsolgte sal, løftede de stemningen til et niveau, jeg ikke tidligere har oplevet i Store Vega. Knyttede nævner, djævletegn og hoppestemning prægede publikum helt til bagerste række. Lamb of Gods kontakt til publikum var fremragende, og på numre som ”Walk With Me in Hell” og ”Blacken the Cursed Sun” fik de placeret breaks, og overlod i korte momenter ordet til brølet fra publikum,

Lamb of Gods status i Danmark er langt større, end jeg forventede, og det var en overraskelse af den positive slags. I forhold til mit seneste møde med bandet i Forum, overraskede de mig også rent musikalsk positivt. Kort sagt var der ikke en finger at sætte på Lamb of Gods præstation i aften, og i samarbejde med 1500 enormt medlevende metalelskere gav de os en aften 100% dedikeret til tonstung metal.

Written By
More from Lars Asmussen
05.07.14 – Jenny Wilson – Arena, Roskilde Festival
Momentvis var Jenny Wilson både spændende og interessant i dag, og enkelte...
Read More
0 replies on “04.03.10 – Lamb of God – Store Vega, København”