Hymns from Nineveh: Hymns from Nineveh

Jonas Petersens debut består af hymner med en elegisk stemning over sig. Om du er kristen, muslim, hedning eller noget helt andet, så kan du være helt rolig. Der er på ingen måde tale om en prædiken fra Hymns from Nineveh. Det er eftertænksomt og åbenhjertet, og det er svært ikke at blive ramt af.

Hymner om tro, håb og kærlighed

Bag navnet Hymns from Nineveh står den 23-årige Jonas Petersen, og kunstnernavnet hænger godt sammen med hans baggrund og hans musik. Han er fra en både musikalsk og troende familie, og derfra er der formentlig en sammenhæng med, at han bruger byen Nineveh fra Det Gamle Testamente i sit kunstnernavn, og at de ti skæringer på hans debutalbum har netop den karakter, de har. Sangskrivningen til projektet Hymns from Nineveh startede for Jonas Petersen efter en hektisk periode som forsanger i bandet Attrap. Han flyttede i en kælderlejlighed i Tilst, hvor han gav sig til at fundere over livet, hvoraf der affødtes en række sange. I første omgang blev det til sidste års EP Uncomplicated Christmassongs, som blev rost til skyerne af anmelderne. Der er derfor blevet set frem til denne selvbetitlede albumdebut.

Debuten består af ti meget afdæmpede numre i genren neofolk med et poppet og melodisk twist. Numrene er nærmest hymner med en elegisk stemning over sig. Om du er kristen, muslim, hedning eller noget helt andet, så kan du være helt rolig. Der er på ingen måde tale om en prædiken fra Hymns from Nineveh. Det er eftertænksomt og åbenhjertigt, og det er svært ikke at blive ramt af hans betragtninger om håb, kærlighed, liv og død. Både musikalsk og tekstmæssigt deler Jonas Petersen en masse personlige og intime tanker med lytteren, og jeg har sjældent oplevet en sådan intensitet og nærvær på et dansk album. Herved får han bevist, at stærke følelser ofte udtrykkes bedre ved det helt afdæmpede end det storladent råbende.

Nok er Jonas Petersen manden bag Hymns from Nineveh, men han er langt fra alene på debuten. Han har et fast band med sig, men inklusive gæstemusikere kommer deltagerantallet op på omkring 20. De ti skæringer er organiske og akustiske, men de farvelægges i høj grad af strygere, klaver, fløjte, banjo og fantastiske vokalharmonier, hvor blandt andre Christel Koldby Winthers og RebekkaMarias stemmer smyger sig omkring Jonas Petersens vokal og musik. Det er en polyfoni, hvor de mange elementer harmonerer glimrende sammen, og undervejs i min lytning var det svært ikke at tænke på Sufjan Stevens, der lige som Jonas Petersen ikke er bange for at skeje lidt ud.

Udskejelserne lykkes i høj grad for Hymns from Nineveh. Jonas Petersen har skrevet ti meget stærke sange, og han har formået at invitere en række dygtige musikere i studiet, og sammen ender de med at gøre albummet til et varmt og vedkommende bekendtskab.

Written By
More from Lars Asmussen
26.06.07 – Pearl Jam – Forum
Bølger af kærlighed mellem band og fans strømmede gennem Forum tirsdag aften...
Read More
0 replies on “Hymns from Nineveh: Hymns from Nineveh”