06.04.11 – Fallulah – DR Koncerthuset, Studie 2

Fallulah var i sit es i Koncerthusets Studie 2, da hun onsdag aften sammen med sine fem musikere gæstede den flotte sal. Den varierede instrumentering og energien på scenen løftede Fallulahs musik til et nyt niveau. Efterhånden kan man sagtens forstå, at Fallulah har taget landet med storm.

Hallelujah Fallulah!

Fallulah i DRs Koncerthus var en oplevelse jeg havde været spændt på i noget tid. Hendes skæve indgange til pop- og rockmusik har vækket danskerne, og hendes popularitet har været støt voksende siden starten af 2010. Jeg er selv en af tilhængerne, men om hun også live kunne præstere og leve op til det flotte debutalbum, var spørgsmålet som gjorde mig spændt i aften.

Skrøbelige debutanter med stærkt talent

Aftenens opvarmning til koncertens hovednavn var den relativt ukendte duo Glass Arena bestående af de 22-årige Emilie Marie Kjær og Majke Voss Romme. Lidt generte og forsigtige præsenterede de os for deres melankolske og nærmest minimalistiske sange. Stående midt på scenen holdt de instrumenteringen simpel via bas, guitar og lidt slagtøj. Vokalerne var rene og lyse og typisk nordiske, og pigerne fik rigtig fint og sikkert sammensat de mange små musikalske delelementer, så det fremstod helstøbt og dybtfølt. Senere på året går Glass Arena i studiet for at indspille en EP, som forventes at udkomme i sensommeren. Duoen er også blevet annonceret som et af årets navne på Spot Festival, så det er med garanti en duo, vi kommer til at høre mere til i 2011.

Fallulah i hopla

Om end Glass Arena havde været et positivt bekendtskab, så var publikum ikke helt varmet op til det energiniveau, som Fallulah og band havde med på scenen i Koncerthusets Studie 2. Overgangen var dog blød via den afdæmpede åbner ”Hold Your Horses”, men derefter blev vildskaben sluppet løs. ”The Black Cat Neighbourhood” og ”Only Human” satte skub i tempoet, og publikum var ikke sene til at klappe og danse med.

Fallulahs sangtalent har været rigeligt omtalt de seneste uger, efter nogen mente, at præstationen til årets X-Factor-finale ikke var god. Kritikken gjorde hun til skamme i aften. Hun sang som en drøm i såvel de afdæmpede som de energiske numre. Sidstnævnte var der klart flest af, og her foldede både Fallulah og hendes fem musikere sig i dén grad ud. Både på kor, slagtøj, håndklap, harmonika, keyboard, synths, banjo, guitar og bas bød de alle ind, og det løftede de stærke numre fra debutalbummet The Black Cat Neighbourhood til et endnu højere niveau. Stilen var dansabel pop/rock, og live fik de givet musikken et ekstra Balkan-twist, hvilket bestemt klæder Maria Apetri og hendes musik. Fallulah dansede sine ret karakteristiske danse, og hun havde en god kontakt til publikum fra start til slut. Hun skålede nogle gange med os, og jeg har endnu ikke helt besluttet mig for, om hun er meget glad for Whiskey, eller om hendes medbragte Jack Daniels mest var for syns skyld.

Hele debutalbummet blev leveret, men der blev også plads til et nyt nummer, hvis titel jeg desværre ikke fangede, samt til en cover af Yeah Yeah Yeahs’ ”Gold Lion”. Alt i alt stod jeg efter aftenens koncert tilbage og var både imponeret og positivt overrasket. Fallulahs debutalbum havde såmænd også imponeret mig, men at hun live har så meget at byde på, som hun beviste i aften, var en glædelig overraskelse. Fallulah har bidt sig fast, og jeg tror ikke, at hun slipper lige foreløbig.

Setliste:

Hold Your Horses
The Black Cat Neighbourhood
Only Human
You Don’t Care
Work Song
Use It For Good
I Lay My Head
Hey You
Gold Lion
Out of It
Thunder
Back and Forth
New York, You’re My Concrete Lover

Ekstra:
Give Us a Little
Bridges

Written By
More from Lars Asmussen
12.11.09 – Placebo – KB Hallen, København
Der skulle gå 7-8 numre før publikumsfavoritten ”Every You and Every Me”...
Read More
3 replies on “06.04.11 – Fallulah – DR Koncerthuset, Studie 2”