05.07.14 – Helhorse vs. The Psyke Project – Avalon, Roskilde Festival

Det var muskuløst, maskulint og meget potent, og det dundrede og bragede på Avalon, da de danske metalgrupper Helhorse og The Psyche Project gav en fælles koncert.
Foto: Claus Michaelsen
Foto: Claus Michaelsen

Kvantitet, ja tak

Metalgrupperne Helhorse og The Psyke Project spillede for nylig på Copenhell, og de gjorde det endda lige efter hinanden på samme scene. Kort efter annoncerede de, at de på årets Roskilde Festival ville gå sammen på scenen og give en koncert i fællesskab, og her begyndte man jo at spærre øjnene op, for hvordan havde de tænkt sig at greje den? Vi har at gøre med to danske metalgrupper – et nyt og et mere rutineret – som begge har fået stor anerkendelse. The Psyke Project for en karriere med nytænkende progressiv dødsmetal, og Helhorse som en interessant debutant med et internationalt snit over sig. Det burde jo blive godt det her.

Det blev godt. De i alt 11 musikere havde en fest på scenen fra start til slut, og det blev et orgie af metaltunge riff og hug, hvor de nærmest stod i kø for at komme på scenen og skyde med skarpt. Fællesskabet kom i forskellige variationer. Både Helhorse og The Psyke Project gav egne numre alene på scenen, men grupperne blev også blandet flere gange, og allermest heftigt var det når alle 11 var på scenen samtidigt. Det var også her fodfejlene skete, men det går hurtigt i glemmebogen i den kontekst, som de to metalgrupper havde sat sig selv i, i dag.

Festen blev afsluttet med et brag, da de i fællesskab fyrede en tung version af Rage Against The Machines “Tire Me” af. Publikum gik i ekstase, bedst som man troede højdepunktet var nået, og ordet eksplosion vil ikke være helt forkert at bruge i denne sammenhæng.

Det var muskuløst, maskulint og meget potent, og det dundrede og bragede på Avalon i aften. Selv om Helhorse og The Psyke Project egentlig er to meget forskellige metalgrupper, så blev forskellighederne skubbet i baggrunden i aften. I mødet nærmede de sig hinanden, og når regnskabet skal gøres op, så vil jeg mene, at det primært var Helhorse der i aften blev trukket i en hårdere retning, end de er vant til.

Eksperimentet lykkedes. Helhorse og The Psyke Project tonsede af sted, og selv om tonseriet en overgang blev lige lovligt monotont for mig, så var hovedformålet med koncerten at holde en metalfest og at lege sammen på scenen, og det skal jeg love for, at de 11 metalhoveder fik gjort.
[nggallery id=201]

Written By
More from Lars Asmussen
Copenhell 2015 – Fredag
Fredag fortsatte helvedet på Refshaleøen. Nu blev dagen efterfulgt at weekend, og...
Read More
0 replies on “05.07.14 – Helhorse vs. The Psyke Project – Avalon, Roskilde Festival”